Breakfast ♡ 3x groente-havermout

3x groente-havermout | Freud and Fries

Hoewel tegenwoordig mijn koelkast nog maar net dicht gaat met al die bloemkool, broccoli, courgette en aangesneden stukken pompoen, was dat eens wel anders. Ergens vaag in mijn herinnering was er een tijd dat ik groenten schuwde; dat het me net zoveel moeite kostte om aan mijn dagelijkse portie te komen als ieder ander (normaal) persoon. Zo was er ook een tijd dat mama mij nog met een stuk fruit naar school stuurde en we alleen op de woensdag “iets lekkers” (lees: géén fruit) mochten meenemen.

Mijn favoriete “groenten” waren witte bonen in tomatensaus, wat in feite niet eens een groente is.

Tegenwoordig kost het me moeite om me niet te buiten te gaan aan groenten. Je zou kunnen zeggen dat ik een soort groenteverslaving heb. Een groenteobsessie. Een groentefetisj? Nah, oké, zover gaat het ook weer niet.

Het begint al tijdens mijn ontbijt.

Een havermoutje met groenten. Daar draai ik mijn hand niet voor om. Vandaag heb ik dan ook drie variaties op mijn ochtendhavermoutje. Drie keer groente-havermout!

3x groente-havermout | Freud and Fries

Wat is jouw favoriet?

Wortelhavermoutje

3x groente-havermout | Freud and Fries

Doe 40 gram havermout in een keukenmachine met 80 gram ongekookte (eventueel geraspte), schoongemaakte worteltjes. Maal kort tot de wortels fijn zijn. Doe het mengsel in een schaaltje en voeg hieraan 200 ml gekookt water toe. Laat het vocht even in de havermout trekken (1-2 minuten). Breng op smaak met bijvoorbeeld Flav Drops, eiwitpoeder (bijvoorbeeld Impact Whey (My Protein) of Whey Perfection (Body en Fitshop))


Met de code FREUD kun je bij My Protein met 10% korting bestellen!


Courgettehavermoutje (zoats)

3x groente-havermout | Freud and Fries

Doe 40 gram havermout in een keukenmachine met 80 gram in plakjes gesneden, schoongemaakte courgette. Maal kort tot de courgette fijn is. Doe het mengsel in een schaaltje en voeg hieraan 200 ml gekookt water toe. Laat het vocht even in de havermout trekken (1-2 minuten). Breng op smaak met bijvoorbeeld Flav Drops, Walden Farms Caramel Syrup en garneer met plakjes banaan.

Rode biet havermoutje (beet oatmeal)

3x groente-havermout | Freud and Fries

Doe 40 gram havermout in een keukenmachine met 80 gram gekookte rode biet. Maal kort tot de rode biet fijn is. Doe het mengsel in een schaaltje en voeg hieraan 100 ml gekookt water toe (minder nodig omdat de rode biet van zichzelf al veel vocht bevat). Laat het vocht even in de havermout trekken (1-2 minuten). Breng op smaak met bijvoorbeeld Flav Drops (kan ook zonder, mits je de smaak van rode biet wel kunt waarderen) en garneer met diepvriesfruit.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

8 reacties op “Breakfast ♡ 3x groente-havermout”

 1. Lies Gijbels schreef:

  Maar echt aangenaam verrast door deze post 🙂 Ik ga toch die bietjes variant eens maken . Courgette moet ik ook eens proberen. Thx voor je post!

  • Monique schreef:

   Yayyy, leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt en of je nog een nieuwe variant gaat bedenken! 😉

   • Lies Gijbels schreef:

    Awel die met bietjes is een ontdekking! Courgette is jammer genoeg niet mijn ding. Mijn pompoenvariant staat op mijn blog (ben er dan toch eindelijk ook eentje gestart).

    • Monique schreef:

     Je hoeft ook niet alles lekker te vinden uiteraard, fijn dat de bietjes je wel bevallen! Overigens grappig, die truc die je noemt op je blog over invriezen in muffincups: ik heb serieus een aantal weken ingevroren muffinvormpjes met klaargemaakte havermout in m’n diepvries gehad maar vergat er steeds over te schrijven op m’n blog haha. Uiteindelijk m’n diepvries ontdooid en helemaal erbij ingeschoten…!

 2. Iris schreef:

  Leuke post! Ben benieuwd of deze gerechten afgekoeld ook nog lekker smaken. Dan zou ik het naar mijn werk mee kunnen nemen. Heb je dit ooit geprobeerd?

  • Monique schreef:

   Ik eet het soms wel als het wat lauw is geworden (want dan ben ik te lang bezig geweest met foto’s maken haha). Het is te doen, maar natuurlijk mist het wel iets van de warme havermoutpapjes. Gewoon proberen, wellicht vind je het gewoon prima smaken!

 3. Nele schreef:

  dus als ik het goed begrijp moet het niet eer in een magnetron enkel kokend water overheen doen?

  zou dit ook niet lekker met komkommer zijn 😀 en dan ook 100ml water ipv 200 kga het denk ik wel eens proberen 😀

  • Monique schreef:

   Hey Nele, leuk dat je reageert! Uiteraard kan het ook in een magnetron maar met kokend water erover is prima (en net zo handig, zo niet handiger als je een waterkoker hebt!). Oh, ik ben benieuwd hoe je het met komkommer vindt, dat heb ik nog nooit geprobeerd (is wel eens in me opgekomen overigens; ik zou ook minder water gebruiken inderdaad!). Laat het me weten! Liefs, Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *