5x eiwitrijk tussendoortje 2.0

Gezonde Snickers ballen | Freud and Fries -1

1. Snickers ballen

Mijn favoriete candy bar maar dan in bitesize-versie. Mij kan je niet gelukkiger maken. De ideale snack voor wanneer ook, of wanneer je iets lekkers op de tafel wilt zetten voor je gasten (en met gasten bedoel ik: voor jou. Maar ach, hey. No one will know).

Totale recept: kcal: 793; v/k/e: 38g, 86g, 40g.

Crunchy protein cookies

2. Crunchy protein cookies

Het is best een taak om protein cookies krokant te krijgen. De meeste eiwitrijke koeken hebben vaak niet echt een bite, maar juist dat krokante maakt (voor mij in ieder geval) een koekje extra lekker. Ik eet ook liever (en makkelijker) rijstwafels dan brood. Niet omdat ik brood niet lekker vind, of brood niet “veilig” vind, maar vooral omdat ik gek ben op die crunch. Ik kan er mijn vingers – ehhh, mijn tanden – nauwelijks vanaf houden.

Totale recept: kcal: 767; v/k/e: 43g, 43g, 45g.
Per koekje: kcal: 128; v/k/e: 7g, 7g, 8g.

Hartige kaas-kwarkbollen | Freud and Fries

3. Hartige kaas-kwarkbollen

Dit zijn eigenlijk gewoon opgewaardeerde oliebollen. Maar dan zonder olie (oké, beetje olie, één eetlepel) en met heel veel kaas. En let’s get real, wie houdt er nou niet van kaas? Oude kaas is sowieso een dikke plus.

Totale recept: kcal: 1.592; v/k/e/vez: 56g, 184g, 92g, 14g.
Per stuk: kcal: 133; v/k/e/vez: 5g, 15g, 1g, 8g.

Date met cottage cheese | Freud and Fries -1

4. Dadels met cottage cheese

De combi dadels met pindakaas kende je misschien al wel, maar ik ga liever voor de eiwitrijkere versie. Bovendien is cottage cheese echt mijn favoriete guilty pleasure. Niet dat ik me er schuldig over voel wanneer ik het eet, maar ik voel me wel schuldig wanneer ik het koop met de intentie er een recept mee te maken maar vervolgens ongegeneerd alle bakjes leegeet voordat ik de kans heb gekregen de andere ingrediënten voor “een zogenaamd recept” uit de kast te trekken. WOEPS.

Eiersalade zonder mayonaise | Freud and Fries -6

5. Eiersalade zonder mayonaise

Eiersalade is uit de tijd van verjaardagen bij mijn ouders thuis en rieten manden vol gesneden stukken stokbrood. Die kant-en-klare salades waren prima, maar waar je me echt wakker voor kon maken was wel mama’s zelfgemaakte eiersalade. Ze wist ook altijd precies hoe ‘m op smaak te brengen, maar wat ik ook wist was dat er een flinke hoeveelheid mayonaise in ging. Dus bij deze: een net zo heerlijke eiersalade maar dan zonder mayo.

Ideaal voor feestjes en ja, stokbrood!

Totale recept: kcal: 392; v/k/e: 25g, 5g, 36g.

VOLG FREUD AND FRIES (EN MIJ) OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!

Check ook de eerdere serie:

Of de nieuwe serie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *