Protein fluff ♡ All-fruit protein fluff

All-fruit protein fluff | Freud and Fries

“Jij ook last van lawaai bij de buren?”
“Ehh, wa – lawaai, wat bedoel je? Waar vandaan, ik bedoel – nee. Ik bedoel nee. Nee, ik geloof het niet.” Het enige geluid komt momenteel van mijn luid bonzend hart, maar dat zal ‘ie zeker niet horen – toch?
“Volgens de huismeester had er pas iemand geklaagd dus hij stond bij mij aan de deur of ik ook iets gemerkt had.”
“En? En, wat voor een geluid? Hoe laat?” Gisterenavond bijvoorbeeld. Of de avond daarvoor. Vanavond waarschijnlijk weer, over een halfuurtje wanneer ik mijn voordeur heb gesloten, mijn katten hebben gegeten en het ijs uit de diepvries is gehaald. Dat ik weet dat mijn bovenburen een aantal maanden geleden een baby hebben gekregen, er nu regelmatig ruzie over en weer is (met name wanneer de baby huilt) en vader waarschijnlijk tenor is bij een koor, betekent waarschijnlijk ook dat mijn onderburen mijn nachtelijke feestjes mee kunnen luisteren. Protein fluff feestjes, bedoel ik dan.
“Mijn buurvrouw schijnt een fanatieke sporter te zijn,” hmm, oké? “en schijnbaar is ze thuis veel aan het springen of met gewichten bezig en de mensen eronder horen dat ‘s avonds dan. Mijn muren zijn wel goed geïsoleerd dus ik had er nog niets van gemerkt.”

PFOE.

Not me.

“Ah, oké. Nou, fijne avond.” Ik ga mijn food processor maar weer eens aanzetten. Schijnt toch niemand last van te hebben.


All-fruit protein fluff
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
 • 200 gram diepvriesfruit (ik gebruikte bijvoorbeeld een mix van zo'n 130 gram blauwe bessen en 70 gram aardbeien)
 • 25 gram Micellar Casein (ik gebruikte Strawberry) (bijvoorbeeld Micellar Casein (My Protein) of Micellar Casein Perfection (Body en Fitshop))
 • 80 ml karnemelk
 • 100-150 ml water (later toevoegen, veelal op gevoel)
 • Optioneel: 20 ml Walden Farms Caramel Syrup
Wat moet je doen
 1. Volg zoals gewoonlijk de instructies uit deze post. Deze all-fruit protein fluff vergt wat meer geduld én een belangrijke aanpassing (!!!):
 2. Voeg nog niet direct al het water toe. Voeg alleen de karnemelk toe en maal kort, zodat er geen grote stukken fruit meer in zitten. Je hebt in eerste instantie nog maar een heel dun laagje protein "fluff" ijs. Je zet dus al vrij snel de klopper erop. Voor deze fluff ben je zeker 10 minuten bezig. Voeg langzaamaan steeds wat water toe. Je zult zien dat er steeds meer volume in de fluff komt. Goed lang doorkloppen tot het zeker vier tot vijf keer zoveel is. Door met wat water te spelen (extra toe te voegen) wordt het steeds luchtiger en luchtiger.
 3. LET OP: deze fluff is nog meer vullend dan elke andere hiervoor. Maak eventueel minder of klop minder lang op om te voorkomen dat je enorme buikpijn gaat hebben. En natuurlijk: niet meer eten dan je op kunt!
Serving size: 1 Calorieën: 193 Vetten: 2 Koolhydraten: 20 Vezels: 4 Eiwitten: 23
Extra
Zonder extra toppings:
Cal: 193; v/k/e/vez: 2g, 20g, 23g, 4g.

De keukenmachine die ik gebruik is een Philips HR7777/00.

VERGEET FREUD AND FRIES NIET TE VOLGEN OP FACEBOOK EN INSTAGRAM!


De protein fluff tutorial…

Hoe maak je protein fluff?

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

En wat protein fluff recepten…

Reese’s protein fluff

Oreo protein fluff

Oreo Protein Fluff | Freud and Fries

Tony’s protein fluff

Karamel zeezout Tony Fluff | Freud and Fries

4 reacties op “Protein fluff ♡ All-fruit protein fluff”

 1. Indi schreef:

  Haha ik moest even heel hard lachen 🙂 ‘Pfff, not me’.

  Die protein fluff ziet er wederom DELICIOUS uit!

 2. Anouk schreef:

  ooh Monique, de net gemaakt (recept gehalveerd en met blauwe bessen) en hij is weer zooo lekker! Hij is heel “zacht” 🙂
  en zeer vullend idd, hoef iig niet bang te zijn dat ik ga snacken vnvd 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: