Appelkruimel plaattaart

Appelkruimel plaattaart | Freud and Fries

Gemak. Daar houden we van. Simpel, snel én ook nog eens lekker (niet dat het een het ander hoeft uit te sluiten).

Laat dat nou precies zijn waar het idee van de plaattaart vandaan komt. Simpel, snel én lekker. De gemakstaart. Bodem en hatseflats wat fruit erop. Niets mooie rand en pretty ruitjespatroon. Gewoon neergegooid als je kleren op de grond na een avond stappen. Of een opscheplepel van je moeders beste lasagna. Niet mooi wanneer het geserveerd wordt, wel lekker.

Ik ben zelf echt gek op appeltaart. De combinatie appel en kaneel, hnnnnnnggg. Bovendien waren de Goudrenetten in de reclame en dat zijn wat mij betreft de ideale appels voor een appeltaart: zurig en stevig.

Appelkruimel plaattaart | Freud and Fries

 

Appelkruimel plaattaart | Freud and Fries


Appelkruimel plaattaart
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 9
Een snelle en simpele appelkruimeltaart. Deze appelkruimel plaattaart is zo klaar en staat leuk op tafel!
Wat heb je nodig
Taartbodem
Vulling
  • 2 grote Goudrenet appels (zo'n 245 gram elk)
  • 1 el kaneel
  • Optioneel: 10 druppels stevia
Wat moet je doen
  1. Maak de basis voor de gezonde taartbodem (zie link boven) maar voeg aan de droge ingrediënten de extra theelepel kaneel toe en gebruik 105 (15 ml extra) ml ongezoete amandelmelk in plaats van 90 ml.
  2. Wanneer je het deeg uitrolt, maak er dan een rechthoek van 24 x 20 cm van (ongeveer 0,5 cm dik) of de grootte van de bakplaat die je gebruikt. Snijd de restjes eraf om te gebruiken voor de kruimels (ik had zo'n 50 gram deeg voor de kruimels).
  3. Plaats het deeg op de bakplaat.
  4. Was de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd in grove blokjes. (Ik liet de appels ongeschild.)
  5. Hussel de appelblokjes met het kaneel in een middelgrote kom en verspreid de appelvulling over het deeg.
  6. Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 160ºC (hete lucht). Laat volledig afkoelen en snijdt in stukken.
Serving size: 1 Calorieën: 145 Vetten: 5 Koolhydraten: 20 Eiwitten: 5
Extra
Taartbodem:
Cal: 904; v/k/e: 46g, 86g, 41g.

Vulling:
Cal: 400; v/k/e: 0g, 90g, 3g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: