Cake ♡ Chocolade fruit oatmeal cake

Chocolade fruit oatmeal cake | Freud and Fries

Confession.

Ik maakte deze cake twee keer, enkel en alleen omdat ik niet tevreden was over de foto’s. Op zondag zag je misschien hier al een soortgelijke oatmeal cake voorbij komen die bij mij een ware foodgasm veroorzaakte. Potverdriedubbeltjes! Wat een smaaksensatie. Een licht zompige snee bananenbrood met jam al included. Doe mij d(r)ie maar!

Lekker enthousiast begon ik foto’s te schieten en zoals dat vaak gaat: iets te enthousiast waardoor ik amper de tijd neem om na te denken over de compositie. Nou is dat sowieso waar ik nog wel wat meer pap van mag eten, maar de eerste versie was echt een amateurtje ten top. Ik kon het simpelweg niet over mijn hart verkrijgen om die over-OVER-heerlijke cake dat aan te doen.

Dus stond ik gisteren opnieuw in de keuken. Niet dat ik perfectionistisch ben ofzo…

Chocolade fruit oatmeal cake | Freud and Fries

 

Chocolade fruit oatmeal cake | Freud and Fries

Confession.

Dat vond ik totaal niet erg.

Niet alleen heb ik nu een enorme hoeveelheid oatmeal cake (ingevroren en wel, want dat is goed mogelijk: je neemt hem ingevroren mee naar je werk of een dagje weg en tegen de middag, wanneer ‘ie ontdooid is, heb je een heerlijke hap), bovendien heb ik er nog wat extra lekkers in kunnen verwerken voor het ULTIEME genot.

Chocolade fruit oatmeal cake | Freud and Fries

 

 

Chocolade fruit oatmeal cake | Freud and Fries

I say woep woep!

VERGEET NIET DE CODE FREUD TE GEBRUIKEN WANNEER JE IETS BESTELT BIJ MYPROTEIN: DIT GEEFT JE 10% KORTING!

Chocolade fruit oatmeal cake
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 15
Een mix tussen bananenbrood en oatmeal cake: deze chocolade fruit oatmeal cake is een ware smaakexplosie in je mond!
Wat heb je nodig
 • 95 gram havermout
 • 82 gram chocolade havermeel (bijvoorbeeld Instant Oats (My Protein) of Ultra Fine Oats (Body en Fitshop))
 • 125 gram volkoren meel
 • ½ tl Keltisch Zeezout
 • ½ tl baking soda (verkrijgbaar bij de toko)
 • 120 gram magere kwark
 • 3 bananen (ongeveer 300 gram)
 • 2 eieren (ongeveer 100 gram)
 • 7 verse pruimen (ongeveer 160 gram)
 • 8 gedroogde pruimen (ongeveer 50 gram)
 • Optioneel: topping van 1-2 aardbeien, 1 baby banaan of ½ banaan, 30 gram chocolade
Wat moet je doen
 1. Meng droge ingrediënten (havermout tot baking soda) in een grote kom.
 2. Pureer kwark en banaan tot een romige massa. Voeg de twee eieren toe en meng met een spatel goed door.
 3. Snijd de verse en gedroogde pruimen klein en meng door de natte ingrediënten.
 4. Giet natte ingrediënten over droge ingrediënten en roer tot net gemengd.
 5. Spray een cakevorm met non-stick spray. Om de cake naderhand makkelijker eruit te halen kun je in het midden bakpapier plaatsen dat over de randen komt en deze ook insprayen.
 6. Schep het beslag in de cakevorm. Optioneel kun je het beslag nog bedenken met fruit en chocolade (topping).
 7. Bak 55 minuten op 175ºC (conventionele oven). Na zo'n 30 minuten heb ik de cakevorm afgedekt met zilverfolie om verder bruinen te voorkomen.
 8. Laat de cake buiten de oven volledig afkoelen alvorens uit de vorm te halen en aan te snijden.
Serving size: 1 Calorieën: 118 Vetten: 2 Koolhydraten: 20 Eiwitten: 4
Extra
Chocolade fruit oatmeal cake zonder optionele topping:
Cal: 1.776; v/k/e: 29g, 295g, 66g.

VOLG ME OOK VIA TWITTER EN INSTAGRAM OF LIKE FREUDANDFRIES OM HELEMAAL OP DE HOOGTE TE BLIJVEN.


En dit vind je vast ook wel lekker…

Perencake

Perencake | Freud and Fries

Angel food cake

High protein angel food cake | Freud and Fries

Framboos-Oreo bananenbrood

Framboos-Oreo bananenbrood | Freud and Fries

4 reacties op “Cake ♡ Chocolade fruit oatmeal cake”

 1. Eef schreef:

  Wow dat ziet er double yummy uit!! Die ga ik zeker maken. Ik heb de Ultra fine oats van Body&fitshop. Ik neem aan dat die ook kunnen en dan rauwe cacao toevoegen? Wordt een gokje hoeveel, maar zal vast niet mis gaan. En ipv pruimen denk ik aan kersen en voor de gdroogde pruimen dan cranberries. Want dat heb ik allemaal in huis. Nu nog even tijd vinden om te bakken;-)

  • Monique schreef:

   Hey Eef, leuk dat je het wilt proberen, hopelijk vind je er de tijd voor! Waarschijnlijk zal de cake iets minder zoet worden (de Chocolate Instant Oats van My Protein is wel iets zoeter dan gewone oats en rauwe cacao) maar ik denk dat het wel moet lukken. Iets minder oats en wat extra cacao, dat zou wel moeten lukken; in ieder geval ervoor zorgen dat je een wat plakkerige cake-achtig beslag krijgt (if that makes sense). Ik ben benieuwd naar je resultaat, de combi kersen en cranberries lijkt me ook top!

   Liefs, Monique

   • Eef schreef:

    Vandaag gebakken en ik zit nu met een heerlijk hapje in mijn hand. Ik heb het gedaan met de ultra fine oats (65 gr) en rauwe cacao (15 gr) en verder dus de cranberries en verse kersen en on top stukjes 70% chocolade en aardbeien. Hij is superlekker!!!! Nu me beheersen en als hij afgekeold is netjes in plakjes in de vriezer doen.

    • Monique schreef:

     Klinkt goe-oed! Fijn te lezen dat het gelukt is met net weer even een andere combi en ook met zelfgemaakte chocolade instant oats eigenlijk! Dan hoef ik ook niet meteen een nieuw pak oats aan te schaffen als het op is. Tipje: instant oats kun je ook makkelijk zelf maken door havermout fijn te malen (alleen bevatten die iets minder eiwitten).

     En wat betreft beheersen: I totally get you! Ik had denk ik toch iets teveel snel weggesnoept voordat het de diepvries inging haha, maar goed, er liggen nu steeds een aantal plakken (YUMM, vooruitdenken!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: