Koek ♡ Crunchy protein cookies

Crunchy protein cookies | Freud and Fries

De meeste van jullie zullen het niet weten maar ik ben de afgelopen weken op een quest geweest. Ik waande me in een oerwoud van pannen en bakplaten en potten vol havermout en eiwitpoeder, werd bedolven onder een stofwolk van cacao, zakte weg in plakkerig deeg en stikte bijna in een droge brok koek.

Want weet je, het leven van een foodblogger gaat niet over rozen. Je zou het denken misschien: elke dag heerlijke gerechten proeven, hier en daar wat extra’s toevoegen, nog eens proeven, avonden luierend op de bank met een plak warm bananenbrood straight from the oven, romantische dineetjes met aanbidders die aanbellen omdat liefde nu eenmaal door de maag gaat, moeders die opbellen omdat ze jouw geweldige recept eigen willen maken. Nee, dát is het foodblogger-utopia. Not my world.

Ik sta gewoon in de keuken. Op zoek naar het perfecte gerecht voor protein cookies en het leek lange tijd hopeloos.

Crunchy protein cookies | Freud and Fries

Al een tijd lang ben ik op zoek naar – ja, inderdaad – the perfect protein cookies. Want weet je wat me nou het meest tegenvalt aan de protein cookies die over op het internet te vinden zijn: het zijn vaak van die cakey gevallen, soort van muffins maar dan rond en plat. Ik scroll door de afbeeldingen en herken ze onmiddellijk. Die anderen? Daar zit waarschijnlijk suiker in.

Maar ik wil juist een suikervrij protein cookie. Did I ask too much?

Crunchy protein cookies | Freud and Fries

Een tijd lang dacht ik inderdaad dat ik om te veel vroeg. En vorige week had ik bijna de moed opgegeven. “Ik ga het nog maar even uitstellen.”

Maar toen keek ik ‘s morgens op Instagram (dagelijks opstaan-ritueeltje) en WUT?! Ik meldde het zelf al op IG – hier dus – dat juist mijn grote inspiratiebron (Proteinpow) het recept voor haar crunchy protein cookies had geplaatst – hier dusCouldn’t believe it! Dus ik ging onmiddellijk aan de slag om mijn eigen versie te maken van haar protein cookies.

Crunchy protein cookies | Freud and Fries

In all excitement stond ik dus voor de ovendeur (of het raam?) te wachten. This is me, basically, most of the time.

En dít zijn de CRUNCHY (jajajaaaa!) protein cookies geworden. Per koekje (128 kCal) 8 gram eiwit, 7 gram carbs en 7 gram vet. De eerste foto’s die je voorbij ziet komen zijn van vanille protein cookies (met een extra blokje chocolade, woehoe!), de laatste foto’s van de chocolade protein cookies!

Crunchy protein cookies | Freud and Fries

MISSION ACCOMPLISHED!


Crunchy protein cookies
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 6
Zet je tanden eens in deze échte crunchy protein cookies!
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Maal de amandelen in een kleine keukenmachine tot bijna helemaal fijn. Je mag het ook wat grover houden.
  2. Maal vervolgens de dadels met het water. Het hoeft geen puree te worden maar de dadels moeten in ieder geval niet meer heel zijn.
  3. Voeg de gemalen ingrediënten samen met alle overige ingrediënten en meng goed tot een geheel. Vorm hiervan een bal en maak hier vervolgens zes kleine balletjes van (ongeveer 30 gram).
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en spray met non-stick spray. Druk hierop de balletjes plat.
  5. Bak zo'n 8 minuten in de oven op 180ºC. Wanneer je ze eruit haalt kunnen ze nog zacht zijn in het midden maar wanneer je ze laat afkoelen buiten de oven worden de koekjes vanzelf hard.
  6. EET SMAKELIJK!
Serving size: 1 Calorieën: 128 Vetten: 7 Koolhydraten: 7 Eiwitten: 8
Extra
Cal: 767; v/k/e: 43g, 43g, 45g.

Credits gaan naar Ms Queen Protein herself: Ana Sward van Proteinpow.

VOLG ME OOK VIA TWITTER EN INSTAGRAM OF LIKE FREUDANDFRIES OM HELEMAAL OP DE HOOGTE TE BLIJVEN.


Nog meer koekjesinspiratie…

Golden Oreos

Suikervrije rozenkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: