Dessert for breakfast: kwark taartjes

Dessert for breakfast- kwark taartjes | Freud and Fries

Magere kwark.

Elke sporter is er dol op.

Nou is dol misschien niet echt het goede woord. Elke sporter is er bijzonder gehecht aan. Elke sporter zweert erbij.

Tenzij je een lactose-intolerantie hebt natuurlijk. Of tenzij die zure, droge hap inmiddels je neus uitkomt. Want laten we eerlijk zijn, echt lekker is het niet. Tenminste, ik zou er niet om staan te springen.

Maar let op, ik zeg “ik zou…”. Want ik sta er tegenwoordig wel om te springen. Kwark is mijn favoriete ontbijt. Wanneer ik ’s morgens opsta, water in mijn gezicht heb gegooid en een klagende Jip en Loki hun eten heb gegeven, trek ik enthousiast de koelkast open. Of wanneer ik ’s avonds thuiskom na een zware training en ik – weer veel te laat – mijn avondeten op heb, moet ik voor het slapengaan altijd nog een schaaltje partymodeon naar binnen lepelen.

En ja, het is elke keer een feestje. Mijn schaaltjes kwark zijn eigenlijk mini kwark taartjes. Ik geniet er op en top van en ik wil jullie maar al te graag mee laten genieten.

Vandaag geef ik jullie drie voorbeelden van hoe je kwark spannend, feestelijk en overOVERheerlijk maakt!

Superlekker. Supergezond. Supereiwitrijk. Supersimpel.

ENJOY!

Dessert for breakfast- kwark taartjes | Freud and Fries

Kwark appeltaartje

  • 150 gram magere kwark
  • 10 gram vanille Micellar Casein (Myprotein)
  • 75 gram (1/2 stuk) appel, ongeschild
  • 1/2 tl kaneel
  • 5 gram rozijnen

Meng kwark en eiwitpoeder. Snijd appel in stukjes en meng met kaneel en rozijnen. Meng het geheel.

Dessert for breakfast- kwark taartjes | Freud and Fries

Kwark Schwarzwälder Kirsch

  • 150 gram magere kwark
  • 22 gram (2 el) Chocolate Instant Oats (Myprotein)
  • 5 gram 85% chocolade
  • 1 (of meer) verse kers

Meng kwark en oats. Hak chocolade klein en serveer samen met kers op de kwark.

Dessert for breakfast- kwark taartjes | Freud and Fries

Kwark pêche melba

  • 150 gram magere kwark
  • 10 gram vanille Micellar Casein (Myprotein)
  • 1 perzik
  • 5 gram geschaafde amandelen

Meng kwark en eiwitpoeder. Snijd perzik in stukjes. Serveer samen met amandelen op de kwark.

Dessert for breakfast- kwark taartjes | Freud and Fries

Kwark chocolate chip

  • 150 gram magere kwark
  • 11 gram (1 el) Chocolate Instant Oats (Myprotein)
  • 10 gram cacao nibs
  • 1/8 tl Keltisch zeezout

Meng kwark en oats. Voeg cacao nibs en zeezout toe en meng.

Wat is jouw favoriet?

Uiteraard kun je in plaats van kwark ook volle of Griekse yoghurt gebruiken!

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

2 reacties op “Dessert for breakfast: kwark taartjes”

  1. Marike schreef:

    Jaaa, daar zijn ze dan! Volgens mij hebben wij dezelfde smaak, ik zou dit zo elke dag kunnen eten! Er zijn nog zoveel variaties op te bedenken :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *