Het is zó simpel om zelf popcorn te maken. In no time heb jij een enorme bak op tafel staan met deze gezonde snack. JA, gezonde snack. Ik heb het hier ook niet over magnetron popcorn zoals je die in de supermarkt kunt kopen. Waar olie, zout of suiker aan toe is gevoegd.
Deze zelfgemaakte popcorn is vetarm (botervrij en olievrij), zoutarm en vrij van toegevoegde suikers. Wat je er vervolgens mee doet is aan jezelf, maar ik stel voor dat je het gewoon zo opeet!
Wat heb je nodig?
Slechts drie dingen: pofmaïs (bijvoorbeeld van Valle del Sole), een papieren zak (bijvoorbeeld op de markt of bij een groentewinkel/de groenteafdeling van je supermarkt) en een magnetron.
Eén handje pofmaïs geeft al een volle zak met popcorn dus schep niet teveel in een keer in de papieren zak. Vouw de zak dicht. Dit hoeft niet heel netjes natuurlijk maar zorg er wel voor dat er geen opening is voor de popcorn om eruit te springen.
Plaats de popcorn in de magnetron en zet aan voor 2,5 tot 3 minuten op 1000W. In het begin blijft het nog stil en gebeurt er niets maar na zo’n minuut moet er al wel wat gepop klinken. Voor je het weet klinkt er voortdurend het gepof van de openspringende harde maïskorrels.
Laat de magnetron niet te lang draaien want de gepofte popcorn kan dan aanbranden. Bij voorkeur haal je de popcorn er tussendoor uit en haal je de gepofte maïs eruit om de overige korrels nogmaals in de magnetron te plaatsen. De maïskorrels die nog niet gepoft zijn kunnen gewoon nog eens opgewarmd worden en zullen alsnog poffen.
Hoi Monique,
Wat ik zover weet is dat toen ik er Karamelsaus over goot en in de magnetron zette,de popcorn aan alle kanten van de magnetron er uit moest pulken …dus ik zal wel iets niet helemaal goed hebben gedaan.
Misschien vind je op deze site hoe het wel moet….in ieder geval succes en haal voor de zekerheid schoonmaakmiddelen in huis hahaha! http://madebyellen.com/popcorn-karamel/
Ha René, klinkt als een flinke schoonmaakklus, haha! Had je de maïs wel in een papieren zak gedaan en deze een beetje naar binnen dichtgevouwen? Heb je er overigens nog wel iets van kunnen eten? Dank je voor de tip hihi!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
looks very easy and yummy.thanks for sharing
Thank you, Frans, I really appreciate!
Hoi Monique, heb je ook een leuk (lekker) recept om popcorn te pimpen?
Iets met karamel…
Ik denk dat wanneer je dat eraan toevoegt vóór het poffen het wel vermengd wordt! Maar ik heb het nog nooit geprobeerd dus geen garantie haha!
Hoi Monique,
Wat ik zover weet is dat toen ik er Karamelsaus over goot en in de magnetron zette,de popcorn aan alle kanten van de magnetron er uit moest pulken …dus ik zal wel iets niet helemaal goed hebben gedaan.
Misschien vind je op deze site hoe het wel moet….in ieder geval succes en haal voor de zekerheid schoonmaakmiddelen in huis hahaha!
http://madebyellen.com/popcorn-karamel/
Ha René, klinkt als een flinke schoonmaakklus, haha! Had je de maïs wel in een papieren zak gedaan en deze een beetje naar binnen dichtgevouwen? Heb je er overigens nog wel iets van kunnen eten? Dank je voor de tip hihi!