Lemon curd. Dat is nou zo’n recept waarvan het handig is om het achter de hand te hebben. Als topping voor een cheesecake, lekker op een stuk brood of gemengd door een schaaltje yoghurt. Intens zoet en zuur van smaak, ingedikt tot het iets wegheeft van een gelei of jam.
Ik besloot deze lemon curd te maken zonder toegevoegde suikers of boter, gewoon gemaakt met vier ingrediënten, lekker simpel. Deze slanke lemon curd smaakt als de welbekende lemon curd maar dan vetarm en zonder extra suiker toe te voegen.
Een gezonde en slankere versie van de lemon curd waarbij geen boter of suiker is gebruikt.
Wat heb je nodig
80 ml (1/3 cup) citroensap (ongeveer 1,5 citroen)
1 tl citroenrasp
20 druppels stevia
1 ei
Wat moet je doen
Klop het ei los. Voeg hieraan de sap, rasp en stevia toe en meng goed.
Kook het mengsel vervolgens in een klein pannetje op lage temperatuur tot het goed begint in te dikken (zo'n 10-15 minuten). Blijf steeds goed roeren! Haal van het vuur en roer nog eens goed.
Zet de lemon curd in de koelkast in een bakje of schaaltje en laat volledig afkoelen.
Geïnspireerd door de lemon curd uit Laura’s Bakery. Mocht je jouw lemon curd wat minder citroenachtig van smaak willen, gebruik dan 1/4 cup citroensap (60 ml) in plaats van 1/3 cup.
*Dit recept maakt ongeveer 100 gram lemon curd.
WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: