Gezonde bananensplit pannenkoeken
Door: Monique
Prep time: 10 mins
Cook time: 15 mins
Total time: 25 mins
Serves: 10-11
110 gram havermout 28 gram (1 scoop) whey (bijvoorbeeld Impact Whey (My Protein) of Whey Perfection (Body en Fitshop)) (bijvoorbeeld vanille, of naturel voor minder zoete pannenkoeken) 1½ tl bakpoeder ¼ tl Keltisch Zeezout 240 ml karnemelk of magere melk 3 eiwitten 100 gram (1 stuk) banaan 100 gram (1 stuk) bevroren banaan 20 gram 78% chocolade (of hoger) Mix de droge ingrediënten (whey, havermout, bakpoeder, zout) samen. Als je minder grove pannenkoeken wilt kun je de havermout fijnmalen tot meel. Meng apart de natte ingrediënten (melk, eiwitten) en giet over de droge ingrediënten. Meng het geheel. Bak de pannenkoeken in een goed hete koekenpan zodat ze aan beide zijden goudbruin zijn. Per pannenkoek een gevulde sauslepel/opscheplepel. Snijd de verse banaan in plakjes en stapel de pannenkoeken op met daartussen steeds wat plakjes banaan.* Pulseer de bevroren banaan in een keukenmachine of krachtige blender tot een romig ijs. Plaats een bolletje ijs op de pannenkoeken. Smelt de chocolade au bain marie (in een kom/pannetje boven een pan water) en giet over het bananenijs. Pannenkoeken: Cal: 726; v/k/e: 12g, 99g, 52g. Bananenijs: Cal: 86; v/k/e: 0g, 19g, 1g. Chocolade: Cal: 114; v/k/e: 10g, 8g, 1g.
Serving size: 5* Calorieën: 563 Vetten: 16 Koolhydraten: 77 Eiwitten: 28
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/gezonde-bananensplit-pannenkoeken/
3.5.3226