Strooi de gist in 100 ml lauw water en laat 10 minuten opstaan.
Meng de droge ingrediënten in een grote kom.
Indien je een keukenmachine met een deeghaak hebt: voeg het overige water en vervolgens de droge ingrediënten toe aan de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot het deeg goed gekneed is. Indien je geen keukenmachine met deeghaak hebt: voeg het overige water en vervolgens de droge ingrediënten toe in een grote kom. Kneed het deeg zo'n 15 minuten tot een bal.
Plaats de bal deeg in een grote kom en dek af met een theedoek. Om ervoor te zorgen dat het deeg er later makkelijker uitgaat kun je wat olie in de kom doen of non-stick spray gebruiken (dit deed ik). Laat 30 minuten rusten op een warme plaats.
Verdeel het deeg in 7 gelijke ballen. Mijne waren elk ongeveer 110 gram. Maak met je duim een gat in het midden en rol vervolgens met je handen de opening naar buiten om het deeg weer glad te maken. Plaats de bagels op een bakplaat met bakpapier.
Dek opnieuw af met een theedoek en laat 30 minuten rusten op een warme plek.
Breng een pan met zo'n 1,5 liter water aan de kook en dompel de bagels één voor één zo'n 30-60 seconden* onder in het kokend water. Leg steeds terug op het bakpapier.
Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van elke bagel met ei en strooi er eventueel wat zaadjes over.