Een simpele, goed vullende en vooral eiwitrijke bonensoep met slechts zeven ingrediënten. Heerlijk als lunch of tussendoor als je even wat hartigs nodig hebt.
Wat heb je nodig
1 ui
3 teentjes knoflook
1 handje droge peterselie
265 gram (1 pot) witte bonen
240 gram (1 blik) kikkererwten
75 ml water
1 blokje kip- of groentebouillon
75 gram verse spinazie
Wat moet je doen
Pel en snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit enkele minuten in een diepe koekenpan (of wokpan) op medium tot hoog vuur.
Voeg de peterselie toe en vervolgens de witte bonen en kikkererwten. Laat zo'n 1-2 minuten opstaan, af en toe roerend om te voorkomen dat de bonen aanbranden.
Giet het water in de pan en voeg het bouillonblokje toe. Laat zo'n 15 minuten opstaan en voeg op het laatste moment nog de spinazie toe zodat deze kunnen wellen. Laat niet langer dan 2-3 minuten opstaan na toevoegen van de spinazie.