Zelfgemaakt knäckebröd
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 18
 
Wie had gedacht dat zelf knäckebröd maken zo eenvoudig was? Een goed begin van de dag met deze gezonde krokante crackers gevuld met zaden en pitten.
Wat heb je nodig
  • 38 gram (1/4 cup) chiazaad
  • 34 gram (1/3 cup) lijnzaad
  • 34 gram (1/4 cup) sesamzaad
  • 34 gram (1/4 cup) zonnebloempit
  • 34 gram (1/4 cup) pompoenpit
  • 144 gram (1 cup) volkoren meel
  • Eventueel: ½ tl Keltisch Zeezout
  • 14 gram (1 el) gesmolten kokosolie (bijvoorbeeld Coconpure kokosolie (My Protein) of Kokosolie Extra Virgin (Body en Fitshop))
  • 150 ml water
Wat moet je doen
  1. Meng de zaden, pitten en het meel in een grote kom.
  2. Voeg hieraan de kokosolie en het water toe. Roer en kneed tot een geheel.
  3. Zet zo'n 30 minuten in de koelkast tot het wat minder plakkerig is.
  4. Rol met een deegroller uit tot een dun deeg (maak eventueel twee ballen) en snijd in rechthoeken. Ik gebruikte de vorm van LU Cracottes; mijne waren 10,5 x 5,5 cm en ik haalde 18 stuks uit het deeg.
  5. Bak 50 minuten in de oven op 150ºC (hete lucht). Haal direct uit de oven om te voorkomen dat de crackers aanbranden.
Extra
Cal: 1.496; v/k/e: 90g, 111g, 55g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 83 Vetten: 5 Koolhydraten: 6 Eiwitten: 3
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/zelfgemaakt-knackebrod/