Eiwitrijk bananenbrood
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 14
 
Bananenbrood is normaal een echte koolhydraatbom maar dit eiwitrijke bananenbrood voorziet je bovendien van de nodige eiwitjes! Een heerlijke bananensmaak, knapperig van buiten en zacht van binnen.
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Maak de appels zacht door ze 2 minuten in de magnetron op te warmen of te koken. Pureer deze dan samen met de bananen. Laat dit vervolgens even afkoelen.
  2. Meng de droge ingrediënten in een aparte kom met een garde.
  3. Mix alle natte ingrediënten (dus nu ook het gepureerde fruit) samen en "vouw"/meng vervolgens voorzichtig de droge ingrediënten erdoorheen. Roer alleen tot het net gemixt is en roer vooral niet te lang.
  4. Optioneel: snijd de extra banaan in plakjes en leg de helft ervan op de bodem van de cakevorm (ik gebruikte eentje van 28 cm in lengte). De andere helft leg je op het beslag.
  5. Schep of giet het beslag in een cakevorm en optioneel: plaats dan de andere helft van de banaan in plakjes hierop.
  6. Bak 60-65 minuten in een voorverwarmde oven op 150ºC (hete lucht) of tot donkerbruin aan de bovenkant en dat wanneer je er een prikker in steekt deze schoon eruit komt.
  7. Laat volledig afkoelen en gebruik een scherp mes om de randen los te krijgen voordat je de cake uit de vorm haalt.
  8. Je kunt het bananenbrood op de boven- of onderkant serveren. Ik serveerde mijn brood "op zijn kop" omdat de onderkant wat natter was door de toegevoegde banaan.
Extra
Cal: 1.065; v/k/e: 5g, 176g, 91g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 76 Vetten: 0 Koolhydraten: 13 Eiwitten: 7
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/eiwitrijk-bananenbrood/