Bammetjes of hartige wentelteefjes
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 1
 
Wat doe je met oud brood? Je maakt er bammetjes - ofwel hartige wentelteefjes - van! Een simpel familierecept bij mij thuis.
Wat heb je nodig
  • 100 ml karnemelk of magere melk
  • 1 ei
  • ¼ tl Keltisch Zeezout
  • peper en bieslook
  • 2 boterhammen
  • Optioneel: verschillende eetbare paddenstoelen
Wat moet je doen
  1. Meng in een kom de melk, ei, zout, peper en bieslook.
  2. Scheur de boterhammen in kleinere stukken en strooi over het eiermengsel. Schep goed door elkaar zodat elk stuk boterham het ei kan absorberen.
  3. Breng een koekenpan op temperatuur (middel tot heet) en bak in zo'n 5-10 minuten de bammetjes lichtbruin. Ik voegde er in de laatste paar minuten nog paddenstoelen aan toe.
  4. Serveer met een grote schep cottage cheese.
Extra
Bammetjes zonder paddenstoelen of cottage cheese:
Cal: 255; v/k/e: 8g, 31g, 15g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 255 Vetten: 8 Koolhydraten: 31 Eiwitten: 15
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/bammetjes-of-hartige-wentelteefjes/