Optioneel: 10 gram pinda's (in stukjes gehakt) en 5 gram gemalen kokos of andere versiering
Wat moet je doen
Snijd de bananen in de lengte doormidden. Besmeer een kant met pindakaas. Plaats een prikker (het liefst zover mogelijk naar de rand zodat je er later gemakkelijk langs kunt bijten) over de lengte en plaats de andere helft eroverheen.
Doe hetzelfde voor de tweede banaan.
Vries de banaan (op een schaaltje) in voor enkele uren, tot volledig bevroren.
Verwarm de chocolade au bain marie tot volledig gesmolten. Zet je versiersels alvast klaar.
Haal de bananen uit de vriezer en houdt deze een voor een boven de pan waarbij je de gesmolten chocolade er met een lepel overheen schept.
Bestrooi de chocolade banaan met je versiersels (doe dit snel want de chocolade verhard snel door de koude banaan).
Je kunt de banaan bijna direct eten of invriezen en voor gebruik iets op temperatuur laten worden zodat het net te hard is.