Choco-banana pops
Door: 
Prep time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Een leuke manier om je eigen zomerse ijsje te maken: deze choco-banana pops zijn snel en gemakkelijk te maken en leuk om met je kinderen te doen.
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Snijd de bananen in de lengte doormidden. Besmeer een kant met pindakaas. Plaats een prikker (het liefst zover mogelijk naar de rand zodat je er later gemakkelijk langs kunt bijten) over de lengte en plaats de andere helft eroverheen.
  2. Doe hetzelfde voor de tweede banaan.
  3. Vries de banaan (op een schaaltje) in voor enkele uren, tot volledig bevroren.
  4. Verwarm de chocolade au bain marie tot volledig gesmolten. Zet je versiersels alvast klaar.
  5. Haal de bananen uit de vriezer en houdt deze een voor een boven de pan waarbij je de gesmolten chocolade er met een lepel overheen schept.
  6. Bestrooi de chocolade banaan met je versiersels (doe dit snel want de chocolade verhard snel door de koude banaan).
  7. Je kunt de banaan bijna direct eten of invriezen en voor gebruik iets op temperatuur laten worden zodat het net te hard is.
Extra
Zonder topping:
Cal: 757; v/k/e: 49g, 58g, 15g.*
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 378 Vetten: 25 Koolhydraten: 29 Eiwitten: 8
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/choco-banana-pops/