Healthy perzik-amandel chocolade cake
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 18
 
Deze chocolade upside-down cake met perzik-amandel combinatie is zowel healthy als heerlijk. Perfect voor een zomerse dag en makkelijk te delen door in kleine stukken te snijden.
Wat heb je nodig
  • 55 gram (1/2 cup) volkoren meel
  • 48 gram (1/3 cup) chocolade havermeel (bijvoorbeeld Instant Oats (My Protein) of Ultra Fine Oats (Body en Fitshop))
  • 35 gram (5 el) cacao poeder
  • ½ tl Keltisch Zeezout
  • ½ tl baking soda
  • 80 gram (1 stuk) rijpe banaan
  • 65 gram (1/4 cup) volle yoghurt
  • 40 gram (2 el) maple syrup
  • 105 ml water
  • 20 gram perzik (of meer)
  • 25 gram amandelen bruin (of meer)
Wat moet je doen
  1. Meng de droge ingrediënten (meel tot baking soda) in een grote kom. Meng de natte ingrediënten (banaan tot water) in een aparte kom. Voeg nat toe aan droog en mix tot een geheel.
  2. Bedek een ovenschaal of brownie pan (22 x 14 cm) met bakpapier en spray met non-stick spray.
  3. Was en snijd de perziken in stukjes. Verdeel met de amandelen over de ovenschaal/brownie pan. Schep hierover het cake beslag.
  4. Plaats in de oven op 170ºC voor 23 minuten of tot een prikker redelijk schoon eruit komt (de cake mag iets vochtig zijn aan de binnenkant maar wel stabiel). Laat volledig afkoelen alvorens om te keren. Doe dit uiteraard voorzichtig!
  5. Snijd in 18 vierkantjes.
Extra
Cal: 909; v/k/e: 28g, 129g, 27g.

Cake (zonder perzik en amandel):
Cal: 755; v/k/e: 15g, 125g, 22g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 51 Vetten: 2 Koolhydraten: 7 Eiwitten: 2
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/healthy-perzik-amandel-chocolade-cake/