Optioneel: topping van 1-2 aardbeien, 1 baby banaan of ½ banaan, 30 gram chocolade
Wat moet je doen
Meng droge ingrediënten (havermout tot baking soda) in een grote kom.
Pureer kwark en banaan tot een romige massa. Voeg de twee eieren toe en meng met een spatel goed door.
Snijd de verse en gedroogde pruimen klein en meng door de natte ingrediënten.
Giet natte ingrediënten over droge ingrediënten en roer tot net gemengd.
Spray een cakevorm met non-stick spray. Om de cake naderhand makkelijker eruit te halen kun je in het midden bakpapier plaatsen dat over de randen komt en deze ook insprayen.
Schep het beslag in de cakevorm. Optioneel kun je het beslag nog bedenken met fruit en chocolade (topping).
Bak 55 minuten op 175ºC (conventionele oven). Na zo'n 30 minuten heb ik de cakevorm afgedekt met zilverfolie om verder bruinen te voorkomen.
Laat de cake buiten de oven volledig afkoelen alvorens uit de vorm te halen en aan te snijden.
Extra
Chocolade fruit oatmeal cake zonder optionele topping: Cal: 1.776; v/k/e: 29g, 295g, 66g.