Mango protein fluff met chocolade-dadel swirl
Door: 
Prep time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Een zomerse mango protein fluff met een zoete chocolade swirl van pure cacao en dadels.
Wat heb je nodig
  • 125 gram bevroren mango
  • 100 gram ijsklontjes (1 ijsklontjesbakje)
  • 30 gram vanille Micellar Casein (bijvoorbeeld Micellar Casein (My Protein) of Micellar Casein Perfection (Body en Fitshop))
  • 170 ml karnemelk/magere melk
  • 85 gram (9 stuks) ontpitte verse Medjool dadels
  • 20 ml water (+ extra om in te weken)
  • 5 gram cacao poeder
Wat moet je doen
  1. Zet de dadels een nacht van tevoren in een bakje water om te laten weken.
  2. Crush de mango en de ijsklontjes tot een poeder.
  3. Voeg caseïne en melk toe (hoeveelheid melk kan iets meer of minder zijn afhankelijk van soort eiwitpoeder dat je gebruikt) en laat keukenmachine/blender een tijdje draaien tot de substantie op roomijs begint te lijken.
  4. Zet nu de mixer/klopper erop en klop op in zo'n 4-5 minuten tot luchtig en flink in volume toegenomen.
  5. Schep de mango protein fluff in een glas (of meerdere) of flinke schaal.
  6. Mix de dadels, 20 ml water (evt. water wat je gebruikt het om te weken) en de cacaopoeder in een kleine keukenmachine tot een soort chocoladepasta. Swirl de chocolade-dadel pasta door de protein fluff.
Extra
Cal: 400; v/k/e: 4g, 51g, 35g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 200 Vetten: 2 Koolhydraten: 26 Eiwitten: 18
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/mango-protein-fluff-met-chocolade-dadel-swirl/