Lekker hoeft niet moeilijk te zijn en dat is deze gezonde spinazie frittata met cottage cheese dan ook zeker niet!
Wat heb je nodig
2 teentjes knoflook
250 gram verse spinaziebladeren
4 eieren
2 eiwit
200 gram cottage cheese
55 gram (1 stuk) rode ui
Wat moet je doen
Snijd de teentjes knoflook fijn en fruit in een hete koekenpan.
Voeg vervolgens de spinazie (in porties) toe en laat slinken. Zet even opzij, laat uitdruipen in een vergiet.
Klop de eieren en eiwitten op tot luchtig en voeg de cottage cheese toe. Klop nogmaals op tot klontjes van de cottage cheese bijna geheel verdwenen zijn.
Giet het eiermengsel in een middelhete koekenpan en verdeel de geslonken spinazie over het ei.
Snijd de ui in ringen en verdeel eveneens over het ei.
Laat het ei volledig stollen (ongeveer 10 minuten). Het kan helpen de pan na een tijdje af te dekken.
Wanneer het ei gestold is kun je met behulp van bijvoorbeeld een grote deksel het ei op een bord kiepen. Het kan zijn dat je eerst even met een spatel de bodem moet losmaken.