Bloemkoolpuree
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4
 
Eens wat anders dan aardappelpuree? Maak dan eens deze bloemkoolpuree: lekker romig en ook nog een koolhydraatarm!
Wat heb je nodig
  • 1050 gram (1 stuk) bloemkool
  • 150 gram cream cheese met kruiden (of voor een lichtere versie: cream cheese light)
  • ¼ tl Keltisch Zeezout
  • ¼ tl peper
  • ½-1 tl knoflookpoeder (naar smaak)
  • Extra: gedroogde bieslook
Wat moet je doen
  1. Snijd de bloemkool in kleine stukken.
  2. Breng een pan met een laagje water aan de kook, plaats hierin een stoommandje en doe de bloemkool erin. Plaats vervolgens het deksel erop (of, wanneer er dan nog te veel stoom vrijkomt, bedek de bloemkool met zilverfolie).
  3. Laat zo'n 10-15 minuten stomen tot de bloemkool gaar is.
  4. Schep over in een keukenmachine (zorg ervoor dat er een opening is zodat de warmte eruit kan of laat het eerst volledig afkoelen) en maal helemaal fijn.
  5. Voeg de cream cheese, zout, peper en knoflook toe en maal tot het een semi-glad (er mogen natuurlijk wat klonten in zitten zoals bij echte puree) geheel is.
  6. Voeg eventueel nog wat gedroogde (of verse!) bieslook toe.
Extra
Cal: 342; v/k/e: 0g, 36g, 35g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 86 Vetten: 0 Koolhydraten: 9 Eiwitten: 9
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/bloemkoolpuree/