Gevulde pompoen met courgetti en geitenkaas
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 1
 
Een heerlijk, goed vullend herfstgerecht: gevulde pompoen met courgetti, geitenkaas en stukjes kip.
Wat heb je nodig
  • 1 gehalveerde pompoen (zo'n 550 gram)
  • 1 courgette (niet helemaal nodig; zo'n 200 gram)
  • 100 gram kipfilet (eventueel gekruid met paprikapoeder, zout en peper)
  • 20 gram verse geitenkaas
  • 50 gram verse spinaziebladeren
Wat moet je doen
  1. Kruid de kipfilet met paprikapoeder, zout en peper.
  2. Bedek een bakplaat met zilverfolie en plaats hierop de gehalveerde pompoen (aangenomen dat je 'm al doormidden hebt gesneden) en 100 gram (gekruide) kipfilet. Scheid de pompoen en kipfilet met een stukje (/een muurtje van) zilverfolie.
  3. Bak de pompoen en kip zo'n 40 minuten in de oven op 200ºC. De kipfilet kun je al eerder verwijderen, na zo'n 20 minuten.
  4. Maak ondertussen courgetti door een deel van je courgette in slierten te snijden met een Spirelli of dunschiller (met kartels). Je hoeft niet de hele courgette op te snijden maar voldoende om de pompoen te vullen. Eventueel op smaak brengen met zout en peper (indien gewenst).
  5. De kipfilet kun je, wanneer deze wat is afgekoeld, in plakjes snijden.
  6. Wanneer de pompoen klaar is, haal de pitten eruit.
  7. Vul de pompoen met de courgetti, kipfilet en geitenkaas en plaats nog zo'n 10-15 minuten in de oven op 200ºC.
  8. Vul alvast een bord met de spinazie. Plaats hierop de gevulde pompoen.
  9. Eet smakelijk!
Extra
Cal: 298; v/k/e/vez: 8g, 23g, 29g, 8g.
Voedingswaarde
Calorieën: 298 Vetten: 8 Koolhydraten: 23 Vezels: 8 Eiwitten: 29
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/gevulde-pompoen-met-courgetti-kip-en-geitenkaas/