Pompoen-bloemkool soep
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4
 
Wat heb je nodig
  • 420 gram bloemkool
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 L water
  • 1 groente-bouillonblokje
  • 600 gram pompoen
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • 1 snufje gember
Wat moet je doen
  1. Snijd de bloemkool in kleinere stukken, strooi hierover de kerriepoeder en hussel door elkaar.
  2. Was de pompoen en snijd in schijven. Je kunt de pitten van tevoren verwijderen of na het bakken in de oven.
  3. Leg zowel de bloemkool als pompoen op een ovenschaal en bak in de oven, 30-40 minuten op 200ºC.
  4. Breng het bouillonblokje met 1 liter water aan de kook, voeg hieraan de groenten, kruiden en specerijen toe (eventueel wat extra kerriepoeder naar smaak) en pureer tot een gladde massa.
Extra
Cal: 178; v/k/e/vez: 4g, 17g, 12g, 14g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 45 Vetten: 1 Koolhydraten: 4 Vezels: 4 Eiwitten: 3
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/pompoen-bloemkool-soep/