Oreo vezelrijke kwarktaart
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 8
 
Wat heb je nodig
Taartbodem
Vulling
  • 20 gram (12 blaadjes) gelatine
  • 5 el water
  • 900 gram magere kwark
  • 65 gram vanille whey (bijvoorbeeld Impact Whey (My Protein) of Whey Perfection (Body en Fitshop))
  • 200 gram cream cheese light
  • 54 gram (de rest van de rol) Oreo
Wat moet je doen
  1. Ontpit de dadels en doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine of maak tot een plakkerig geheel met een staafmixer.
  2. Bedek een taartbodem (24 cm) met bakpapier en verdeel de taartbodem. Druk aan met een vork (of je handen).
  3. Laat de taartbodem opstijven in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  4. Leg de gelatineblaadjes in een bakje water.
  5. Meng ondertussen de kwark, whey en cream cheese in een blender of keukenmachine.
  6. Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm ze met de vijf eetlepels water in een pannetje op het fornuis zonder te laten koken.
  7. Zodra de blaadjes opgelost zijn kun je de gelatine toevoegen aan de kwark. Meng goed door elkaar.
  8. Voeg ongeveer de helft van de Oreos (meer mag ook als je een grotere verpakking Oreo hebt maar houd in ieder geval drie koekjes over voor de topping) toe aan de vulling. Breek in stukjes en roer er doorheen.
  9. Vul de taartvorm met de vulling.
  10. Pulseer de laatste drie Oreos tot fijne kruimels en verdeel over de taart.
  11. Laat de kwarktaart minimaal drie uur opstijven in de koelkast.
  12. Snijd in acht of twaalf punten en EET SMAKELIJK!
Extra
Cal: 2.156; v/k/e/vez: 61g, 219g, 184g, 26g.

Portie is per ⅛e punt maar als je ze kleiner snijdt zoals ik deed:
Per 1/12e punt:
Cal: 180; v/k/e/vez: 5g, 18g, 15g, 2g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 270 Vetten: 8 Koolhydraten: 27 Vezels: 3 Eiwitten: 23
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/oreo-vezelrijke-kwarktaart/