Pistache crumble cheesecake
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
 
Wat heb je nodig
Bodem
Vulling
  • 500 gram Griekse yoghurt 0%
  • 40 gram Pistache whey (bijvoorbeeld Whey Perfection (Body en Fitshop))
  • ⅛ tl Xanthan Gum
  • 6 blaadjes gelatine
  • 3 el water
Crumble
  • 40 gram havermout
  • 30 gram ontpitte dadels
  • 10 gram kokosolie
  • 10 gram (3 stuks) paranoten
Wat moet je doen
Bodem
  1. Bedek een kleine taartvorm (18 cm) met bakpapier en spray eventueel met non-stick spray.
  2. Maal alle ingrediënten voor de bodem samen in een keukenmachine of gebruik een staafmixer.
  3. Verdeel het beslag over de taartbodem en druk aan met je vingers of een vork. Laat even opstijven in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Vulling
  1. Doe de Griekse yoghurt in de keukenmachine, voeg de xanthan gum en whey toe en zet de elektrische klopper erop. Laat zeker 5 minuten aanstaan zodat de yoghurt wat in volume kan toenemen. (Langs de randen schrapen om ervoor te zorgen dat whey en yoghurt goed mengen)
  2. Laat ondertussen de gelatineblaadjes weken, knijp ze uit wanneer deze zacht zijn en verwarm in een klein pannetje met de drie eetlepels water tot de blaadjes zijn opgelost (zonder te laten koken).
  3. Giet voorzichtig, in delen, de opgeloste gelatine toe aan de yoghurt. Deze zal nog meer in volume gaan toenemen. Laat nog zeker 5-10 minuten opstaan. Er ontstaat een flinke, gladde massa.
  4. Haal de taartvorm uit de oven en schep hierop de pistache-yoghurtvulling. Als het goed is komt de vulling tot vlak aan de rand.
  5. Strijk het oppervlakte zo goed als mogelijk glad.
  6. Zet opnieuw de taartvorm in de koelkast om minstens drie uur te laten opstijven. In de tussentijd kun je alvast de crumble klaarmaken.
Crumble
  1. Doe ook deze ingrediënten in een keukenmachine of maal met een staafmixer. Je houdt een licht, korrelig geheel.
  2. Plaats in een kleine ovenschaal en bak in de oven op 180ºC (het liefst alleen bovenwarmte), zo'n 12-15 minuten. Tussendoor kun je het best de crumble even husselen om te voorkomen dat de bovenkant aanbrandt.
  3. Haal crumble uit de oven en laat volledig afkoelen. De crumble wordt nu pas echt hard.
  4. Doe de crumble op de opgestijfde cheesecake et voilà!
Extra
Cal: 1.472; v/k/e/vez: 68g, 99g, 104g, 15g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 184 Vetten: 9 Koolhydraten: 12 Vezels: 2 Eiwitten: 13
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/pistache-crumble-cheesecake/