Gezonde Nutella cheesecake (met tofu)
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 12
 
Heb je al ooit eens Nutella cheesecake gehad? Now's the time!
Wat heb je nodig
Taartbodem
Vulling
Garnering
  • Ontdooide of verse aardbeien
Wat moet je doen
Taartbodem
  1. Maak de basis taartbodem (DIY: basis gezonde taartbodem). In plaats van Cookie & Cream caseïne kun je de vanillesmaak gebruiken. Voeg daaraan ook nog ½ tl vanillepoeder toe. Je kunt dit uiteraard ook gewoon weglaten als je dit niet hebt.
Vulling
  1. Mix in een grote kom met een blender of met je keukenmachine de tofu, cream cheese, Nutella, kwark, stevia en cacao samen tot een geheel.
  2. Meng de agar agar door 50 ml water tot het opgelost is. Zet dit in een pannetje op het vuur en kook zo'n 5 minuten (agar agar moet warm worden voordat het gaat opstijven). Giet de agar agar door je vulling en meng goed voor zeker een minuut.
  3. Giet/schep de vulling in de gebakken taartbodem, eventueel kun je cirkels maken met een garde rondje te draaien.
  4. Snijd de aardbeien in plakjes en plaats op de cheesecake. Laat vervolgens opstijven in de koelkast voor 1 uur.
Extra
Vulling (zonder Nutella):
Cal: 858; v/k/e: 50g, 12g, 86g.

Vulling (met Nutella):
Cal: 1408; v/k/e: 90g, 32g, 116g.

Taartbodem:
Cal: 901; v/k/e: 46g, 86g, 41g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 192 Vetten: 11 Koolhydraten: 10 Eiwitten: 13
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/gezonde-nutella-cheesecake/