Zoete cream cheese bal
Door: 
Prep time: 
Total time: 
Serves: 18
 
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Doe de cream cheese, pindakaas/notenboter, whey en het vanille extract in een grote kom en meng goed. Dit kan ook in een keukenmachine maar tevens met een staafmixer.
  2. Leg een stuk plastic folie op het aanrecht en schep hierin de cream cheese mix. Pak het folie bij de punten vast en vouw naar binnen. Probeer al zoveel mogelijk tot een bal te vormen. Het is nog niet erg als dit geen mooie ronde bal wordt!
  3. Plaats nu in de diepvries, zo'n 30 minuten, tot de bal hard genoeg is (maar niet geheel bevroren) om tot een bal te vormen. Als de bal stevig genoeg is kun je ook de topping alvast aanbrengen, anders nog even kort invriezen (misschien nog zo'n 20-30 minuten) tot het stevig genoeg is om vast te houden.
  4. Hak de chocolade in grove stukken en doe samen met de gedroogde gojibessen in een keukenmachine. Maal fijn tot er kleine stukjes overblijven.
  5. Doe de stukjes op een bord en rol de licht-bevroren cream cheese bal erdoorheen zodat het aan alle kanten bedekt is. Druk voorzichtig aan met je handen en zorg ervoor dat er geen kale plekken zijn.
  6. Plaats in de diepvries wanneer je het nog niet direct serveert, je kunt de bal tot ongeveer een dag van tevoren in de koelkast plaatsen alvorens te serveren.
Extra
Cal: 1.052; v/k/e/vez: 56g, 55g, 86g, 12g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 58 Vetten: 3 Koolhydraten: 3 Vezels: 1 Eiwitten: 5
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/zoete-cream-cheese-bal/