Low carb avocado brood
Door: Monique
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 15
- 210 gram gebroken lijnzaad
- 1 el bakpoeder
- 1½ tl knoflookpoeder
- 1½ el rozemarijn
- 60 gram avocado
- 5 eieren (284 gram)
- 120 ml water
- Breng de oven op temperatuur (175ºC).
- Maal de gebroken lijnzaad fijn in een kleine keukenmachine of blender tot het bijna een fijn meel is.
- Meng vervolgens alle droge ingrediënten (eerste vier) samen in een kom.
- Doe de "natte" ingrediënten (overige ingrediënten dus) ook in de keukenmachine/blender en meng tot een geheel.
- Voeg nat bij droog en opnieuw: meng.
- Laat ongeveer 5 minuten staan om wat in te dikken en giet vervolgens in een cakevorm. Ik gebruikte zo'n middelmaatje.
- Bak 25-30 minuten in de oven.
Cal: 1.533; v/k/e/vez: 109g, 31g, 79g, 73g.
LET OP: Het Voedingscentrum raadt aan niet meer dan 15-45 gram lijnzaad per dag te nemen. Zie voor meer informatie hieronder!*
Serving size: 1 Calorieën: 96 Vetten: 7 Koolhydraten: 2 Vezels: 5 Eiwitten: 5
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/low-carb-avocado-brood/
3.5.3226