Protein fluff schaafijs
Door: 
Prep time: 
Total time: 
Serves: 1
 
Wat heb je nodig
  • 100 gram diepvries aardbeien
  • 2 bakjes ijsklontjes (1 bakje kan ook, eventueel hoeveelheid magere kwark aanpassen)
  • 25 gram vanille Micellar Casein (bijvoorbeeld Micellar Casein (My Protein) of Micellar Casein Perfection (Body en Fitshop))
  • 250 gram magere Franse kwark (ik gebruikte die van de Lidl)
  • 10 ml water
  • Optioneel (maar hoeft niet): xanthan gum (via My Protein: Xanthan Gum; 10% korting met de code FREUD)
Wat moet je doen
  1. Volg de instructies uit deze video. Ik gebruikte ongeveer een kwart van dit recept om in te vriezen. Je kunt natuurlijk ook een kwart van dit recept maken.
  2. Schep de protein fluff in een bakje. In de bovenste foto streek ik de protein fluff glad, in de onderste foto maakte ik een toef.
  3. Plaats een uur tot een nacht in de diepvries. De bovenste foto is de overnight protein fluff, die helemaal hard is geworden. Houd je liever van een combinatie tussen een krokante bovenlaag en wat zacht aan de binnenkant, plaats de protein fluff dan 1-1,5 uur in de diepvries (zoals op de onderste foto).
Extra
Cal: 246; v/k/e/vez: 1g, 18g, 42g, 1g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 246 Vetten: 1 Koolhydraten: 18 Vezels: 1 Eiwitten: 42
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/protein-fluff-schaafijs/