DIY: Zelf appelmoes maken
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 1
 
Zelf appelmoes maken is helemaal niet moeilijk. Zonder er suikers aan toe te voegen blijft het lang goed in de koelkast.
Wat heb je nodig
  • 1 kg appels zonder kroon (ongeveer 8-9 medium appels), eventueel zonder schil
  • 160 ml water (of minder voor een vollere appelmoes)
  • 1 el + 2 tl kaneel
  • ½ tl nootmuskaat
  • 1 tl gember
  • ½ tl kruidnagel
Wat moet je doen
  1. Snijd de appels in vieren en zet in een pan met een bodempje water op het fornuis. Laat zo'n 20-25 minuten koken tot de appels zacht zijn.
  2. Pureer met een blender. Je kunt de appelmoes zo glad maken als je wilt of juist wat stukjes erin laten als je dat lekkerder vindt.
  3. Vul een schone glazen pot (plaats deze van tevoren in kokend water of bijvoorbeeld op zijn kop in een draaiende vaatwasser) met de hete appelmoes, het liefst tot de rand. Plaats de dop/het deksel er goed op (zorg dat de rand wel schoon is) en zet de pot op zijn kop op het aanrecht. Laat volledig afkoelen.
  4. Bewaar in de koelkast.
Extra
Cal: 800; v/k/e: 0g, 179g, 6g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorie├źn: 10 Vetten: 0 Koolhydraten: 2 Eiwitten: 0
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/diy-zelf-appelmoes-maken/