Zomerse spiegelei op rijstwafel
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 1
 
Wat heb je nodig
  • 60 gram Vloeibaar Eiwit of 2 eiwitten
  • 1 heel ei
  • 3-4 snoeptomaatjes
  • Een paar schijfjes courgette
  • Barbecuekruiden (ik gebruikte hiervoor de Herbs & Spices van Body en Fit) naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
  • 3 rijstwafels (of meer, feel free)
Wat moet je doen
  1. Verhit een koekenpan met olijf- of kokosolie of een non-stickspray.
  2. Voeg als eerste het (vloeibaar) eiwit toe en vervolgens het hele ei.
  3. Snijd de snoeptomaatjes in kleine plakjes en de schijfjes courgette in vieren en verdeel over het ei terwijl het al licht begint te stollen.
  4. Strooi nog wat peper en zout en de barbecuekruiden over het ei.
  5. Hak/snijd het ei in drie parten met een (houten) spatel en schep elk deel op een rijstwafel.
Extra
Cal: 125; v/k/e: 6g, 4g, 14g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 125 Vetten: 6 Koolhydraten: 4 Eiwitten: 14
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/zomerse-spiegelei-op-rijstwafel/