English Muffins uit de magnetron
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 5
 
Wat heb je nodig
  • 50 gram blokjes diepvriespompoen of pompoenmoes
  • 90 gram Vloeibaar Eiwit of 3 eiwitten
  • 75 gram havermeel (chocoladesmaak) (bijvoorbeeld Instant Oats (My Protein) of Ultra Fine Oats (Body en Fitshop)) of fijngemalen havermout met een beetje cacaopoeder
  • ½ tl bakpoeder
  • Een snufje kaneel
Topping
Wat moet je doen
  1. Als je diepvriespompoen gebruikt, doe deze in de magnetron, ongeveer 2-3 minuten tot volledig ontdooid.
  2. Prak de pompoen fijn tot een moes.
  3. Voeg hieraan het eiwit, havermout, bakpoeder en kaneel toe.
  4. Meng goed tot een glad beslag.
  5. Schep steeds een volle lepel in een schaaltje (zodat er een klein bodempje in zit) - ik deed ongeveer 35 gram per keer - en doe dit voor 2 minuten in de magnetron (1000W).
  6. Besmeer met topping (naar keuze).
Extra
Totaal recept, zonder topping:
Cal: 355; v/k/e/vez: 5g, 56g, 21g, 7g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 71 Vetten: 5 Koolhydraten: 11.2 Vezels: 1.4 Eiwitten: 4.2
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/english-muffins-uit-de-magnetron/