Geroosterde broccolisoep
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 3
 
Wat heb je nodig
  • 2 hele broccoli (1,3 kg)
  • 1 bakje Slankie 20+ smeerkaas (pittig)
  • 1 bouillonblokje
  • 0,5-1 L water (afhankelijk van hoe dun je je soep wilt)
  • Evt. peper en zout (en andere kruiden) om op smaak te brengen
Wat moet je doen
  1. Snijd de broccoli in stukken. Ik gebruik zowel de roosjes als de stam (behalve het onderste deel van de broccoli, die verwijder ik).
  2. Rooster de broccoli in partijen in de Airfryer. Ik doe het volgens mij op zo'n180ºC en haal de broccoli eruit wanneer deze knapperig is.
  3. Zet ondertussen een pan water op met het bouillonblokje en breng aan de kook.
  4. Voeg de broccoli toe en laat even meekoken tot zacht genoeg om gepureerd te kunnen worden. Dit hoeft niet heel lang, misschien zo'n 10 minuten
  5. Pureer in een blender, met een staafmixer of in een food processor de broccoli en het water tot een dikke (of dunnere) soep.
  6. Voeg ook de Slankie toe en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  7. Dit maakt drie grote porties (of meerdere kleine). Ik vries altijd een deel in en dan gebruik ik het liefst zo min mogelijk water (want neemt minder ruimte in beslag). Toevoegen kan altijd achteraf nog!
Extra
Kcal: 707; v/k/e/vez: 18g, 26g, 88g, 46g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 235.7 Vetten: 3 Koolhydraten: 8.7 Vezels: 15.3 Eiwitten: 29.3
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/geroosterde-broccolisoep/