Kruidnoot blondies
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 16
 
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Verwarm de oven tot 175ºC.
  2. Gebruik een kleine keukenmachine of rasp om de courgette te snijden tot kleine snippers.
  3. Mix de pindakaasmeel en water tot een geheel, ongeveer even dik als de cashewboter (je kunt zoals hierboven beschreven ook extra cashewboter gebruiken).
  4. Doe de courgettesnippers in een grote kom en voeg hieraan de cashewboter, pindakaas en alle overige ingrediënten behalve de kruidnoten toe.
  5. Maal de kruidnoten een paar keer kort zodat je grove brokken hebt. Schep door het beslag.
  6. Doe het beslag in een ovenschaal (ik gebruikte een schaal van 23 x 15 cm en belegde deze met een laag bakpapier over de lengte dat aan de uiteinden over de randen komt (maar niet aan de zijkant). Dit maakt het uiteindelijk makkelijker om de zachte blondies uit de ovenschaal te halen).
  7. Top met nog extra kruidnoten!
  8. Bak 10-15 minuten in de oven. De blondies zullen nog zacht zijn en zullen buiten de oven nog een tijdje moeten rusten om wat steviger te worden.
Extra
Totaal recept zonder extra kruidnoten als topping:
Cal: 1.462; v/k/e/vez: 87g, 95g, 74g, 15g.

* Je kan de pindakaas poeder en het water ook vervangen door 125 gram extra notenpasta
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 91.4 Vetten: 5.4 Koolhydraten: 5.9 Vezels: 0.9 Eiwitten: 4.6
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/kruidnoot-blondies/