Feestelijk gevulde pompoen
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Wat heb je nodig
  • 1 grote flespompoen (ik heb voor de berekening van macro's 1,5 kg genomen)
  • 125 gram couscous (+ 125 ml water)
  • 1 tl kaneel
  • 100 gram (diepvries) cranberries
  • 60 gram feta
Wat moet je doen
  1. Verwarm de oven tot 180ºC. Handig is om de pompoen in zijn geheel mee te verwarmen zodat deze al wat zachter wordt.
  2. Snijd de pompoen in de lengte doormidden en ontdoe van zaden en draden.
  3. Doe nu de pompoen weer in de oven en laat zo'n 25 minuten bakken (ik plaatste het rek zo hoog mogelijk).
  4. Bereid ondertussen de couscous volgens de verpakking (ik heb geen olie of zout toegevoegd, maar kies de wijze waarop jij je couscous het lekkerst vindt).
  5. Meng de couscous met kaneel, cranberries en verkruimelde feta.
  6. Verdeel de couscousvulling over de beide pompoenhelften en klaar is kees!
  7. Eventueel kun je de gevulde pompoen nog opwarmen in de oven voordat je hem serveert.
Extra
Cal: 870; v/k/e/vez: 19g, 129g, 37g, 9g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 435 Vetten: 9.5 Koolhydraten: 64.5 Vezels: 4.5 Eiwitten: 18.5
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/feestelijk-gevulde-pompoen/