1 grote flespompoen (ik heb voor de berekening van macro's 1,5 kg genomen)
125 gram couscous (+ 125 ml water)
1 tl kaneel
100 gram (diepvries) cranberries
60 gram feta
Wat moet je doen
Verwarm de oven tot 180ºC. Handig is om de pompoen in zijn geheel mee te verwarmen zodat deze al wat zachter wordt.
Snijd de pompoen in de lengte doormidden en ontdoe van zaden en draden.
Doe nu de pompoen weer in de oven en laat zo'n 25 minuten bakken (ik plaatste het rek zo hoog mogelijk).
Bereid ondertussen de couscous volgens de verpakking (ik heb geen olie of zout toegevoegd, maar kies de wijze waarop jij je couscous het lekkerst vindt).
Meng de couscous met kaneel, cranberries en verkruimelde feta.
Verdeel de couscousvulling over de beide pompoenhelften en klaar is kees!
Eventueel kun je de gevulde pompoen nog opwarmen in de oven voordat je hem serveert.