1 tl (6 gram) trassi (garnalenpasta, te vinden bij toko's maar ook de Albert Heijn)
1 rode peper
125 gram peultjes
2 eieren
75 ml kokosmelk (light)
Wat moet je doen
Kook de rijst volgens instructies op de verpakking. Het liefst doe je dit een dag van tevoren of in de ochtend als je de rest in de avond klaarmaakt. Zorg er anders voor dat de rijst goed kan uitlekken om zo droog mogelijk te zijn.
Versnipper een ui en snijd de lente-ui, peper (zonder pitjes, tenzij je hem extra pittig wilt) in kleine stukjes. Maak ook de peultjes alvast schoon.
Doe de ui in een verhitte (grote) koekenpan en laat ongeveer 1-2 minuten bruin worden.
Voeg de sambal en trassi toe en roer door.
Voeg vervolgens de peper en peultjes toe en laat ook even opstaan.
Vervolgens voeg je daaraan de rijst toe en roer het geheel goed door. Laat even opstaan zodat de kleuren en geuren en smaken kunnen worden opgenomen.
In de tussentijd klop je twee eieren en de kokosmelk op tot een geheel.
Zet een tweede pan op en giet hierin het eiermengsel.
Blijf voortdurend roeren terwijl het ei stolt zodat je kleine stukjes krijgt.
Voeg de eieren toe aan de nasi, roer goed door en serveer!