Gado gado met pittige pindasaus
Door: Monique
Prep time: 10 mins
Cook time: 15 mins
Total time: 25 mins
Serves: 23
Allerlei groenten (bijv. broccoli, edamame bonen, sperzieboontjes, wortel, komkommer, courgette, snoeptomaatjes) Pam spray 1 sjalotje (25 gram) 2 knoflookteentjes 300 ml kokosmelk (light) 50 gram pindakaas (ik gebruikte pikante pindakaas van Swiet Moffo uit het buitenlandse schap in de supermarkt, maar je kan bijvoorbeeld ook de naturel pindapasta van Body en Fitshop gebruiken) 30 ml ketjap manis 2 tl sambal oelek (12 gram) 15 gram pindapoeder (bijvoorbeeld deze: pindakaas poeder ) Spray wat pam spray of andere non-stick spray in een kleine sauspan (of giet er een scheutje olijfolie in) en breng op temperatuur (heet). Versnipper ondertussen het sjalotje en de knoflookteentjes. Voeg deze toe en bak tot goudbruin. Giet hier vervolgens de kokosmelk en doe er de pindakaas bij. Meng en laat zo'n 10 minuutjes opstaan zodat het wat in kan dikken. Haal het pannetje dan van het fornuis en roer de overige ingrediënten er goed doorheen. Je houdt ongeveer 350 ml pindasaus over. Maak de groenten schoon en snijd de groenten in hapbare stukken en serveer koud of warm (naar eigen voorkeur). Macro's voor pindasaus (totale recept): Kcal: 717; v/k/e/vez: 41g, 57g, 27g, 3g. Groenten toevoegen naar eigen behoefte.
Serving size: 1 Calorieën: 31 Vetten: 2 Koolhydraten: 2 Vezels: 0 Eiwitten: 1
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/gado-gado-met-pittige-pindasaus/
3.5.3226