Gado gado met pittige pindasaus
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 23
 
Wat heb je nodig
  • Allerlei groenten (bijv. broccoli, edamame bonen, sperzieboontjes, wortel, komkommer, courgette, snoeptomaatjes)
  • Pam spray
  • 1 sjalotje (25 gram)
  • 2 knoflookteentjes
  • 300 ml kokosmelk (light)
  • 50 gram pindakaas (ik gebruikte pikante pindakaas van Swiet Moffo uit het buitenlandse schap in de supermarkt, maar je kan bijvoorbeeld ook de naturel pindapasta van Body en Fitshop gebruiken)
  • 30 ml ketjap manis
  • 2 tl sambal oelek (12 gram)
  • 15 gram pindapoeder (bijvoorbeeld deze: pindakaas poeder)
Wat moet je doen
Pittige pindasaus
  1. Spray wat pam spray of andere non-stick spray in een kleine sauspan (of giet er een scheutje olijfolie in) en breng op temperatuur (heet).
  2. Versnipper ondertussen het sjalotje en de knoflookteentjes. Voeg deze toe en bak tot goudbruin.
  3. Giet hier vervolgens de kokosmelk en doe er de pindakaas bij. Meng en laat zo'n 10 minuutjes opstaan zodat het wat in kan dikken.
  4. Haal het pannetje dan van het fornuis en roer de overige ingrediënten er goed doorheen. Je houdt ongeveer 350 ml pindasaus over.
Gado gado
  1. Maak de groenten schoon en snijd de groenten in hapbare stukken en serveer koud of warm (naar eigen voorkeur).
Extra
Macro's voor pindasaus (totale recept):
Kcal: 717; v/k/e/vez: 41g, 57g, 27g, 3g.

Groenten toevoegen naar eigen behoefte.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 31 Vetten: 2 Koolhydraten: 2 Vezels: 0 Eiwitten: 1
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/gado-gado-met-pittige-pindasaus/