DIY: Koolhydraatarme pizza (bloemkool pizza)
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 1
 
Deze bloemkool pizza is een zeer koolhydraatarme pizza, niet moeilijk om te maken en is een goed en gezond alternatief om eens te nemen in plaats van een gewone pizza.
Wat heb je nodig
Pizza bodem
  • 800 gram bloemkool
  • Bodempje water
  • 1 ei
  • 35 gram cottage cheese
  • ⅛ tl zout
  • 1 tl oregano
Pizza topping
  • 70 gram tomatenpuree
  • ½ tomaat
  • 50 gram cream cheese light (5%)
  • 1 tl oregano
Wat moet je doen
  1. Breng een pan met een bodempje water aan de kook.
  2. Maal de bloemkool in een keukenmachine of blender tot fijn als rijst.
  3. Kook vervolgens de bloemkool"rijst" zo'n 5 minuten in het bodempje water.
  4. Giet/schud de bloemkool in een zeef en laat even uitdruppen. Wacht tot voldoende afgekoeld of giet er wat koud water over.
  5. Plaats een theedoek over de zeef en draai om zodat de inhoud in de theedoek valt. Pak de punten van de theedoek samen en knijp alle vocht eruit.
  6. Doe de uitgeknepen bloemkool in een schaal met de overige ingrediënten voor de pizza bodem en meng.
  7. Plaats het "deeg" op een ovenschaal met bakpapier en vorm in een pizza (rond, vierkant, wat jij wilt).
  8. Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180ºC (hete lucht).
  9. Beleg/besmeer met je favoriete ingrediënten en plaats nog eens 5-10 minuten in de oven (180ºC/hete lucht).
Extra
Pizza (zonder topping):
Cal: 318; v/k/e: 7g, 24g, 28g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 318 Vetten: 7 Koolhydraten: 24 Eiwitten: 28
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/diy-koolhydraatarme-pizza-bloemkool-pizza/