Dessert ♡ Vegan vlaflip
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Een ouderwets dessert in een nieuw en vegan jasje: de vlaflip!
Wat heb je nodig
  • 100 gram rood fruit (uit de diepvries)
  • 2 rijpe bananen (215 gram)
  • 50 + 200 ml soja yoghurt (bijvoorbeeld Alpro)
  • ½ tl vanille aroma
Wat moet je doen
  1. Zet het rood fruit in een bakje in de magnetron voor 2 minuten zodat het kan ontdooien en de sappen vrijkomen. Prak het fruit vervolgens fijn met een vork om nog meer sappen vrij te laten.
  2. Doe de bananen met 50 ml soja yoghurt en de vanilla aroma in een kleine keukenmachine en maal tot een glad geheel.
  3. Verdeel nog ongeveer (iets meer dan) de helft van het fruit(sap) over twee glaasjes, zodat je nog wat overhoudt als topping.
  4. Schep hierover het bananemengsel, verdeeld over beide glazen.
  5. De derde laag is de 200 ml soja yoghurt, voeg deze aan de beide glaasjes toe.
  6. Maak af met het restant fruit(sap) en serveer.
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/dessert-%e2%99%a1-vegan-vlaflip/