Salade ♡ Lichte herfstsalade
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 1
 
De pompoen ligt weer in de schappen, dus het wordt tijd voor een heerlijke herfstsalade met als middelpunt de prachtige oranje pompoen.
Wat heb je nodig
  • ¼ pompoen
  • 2 handjes verse spinaziebladeren
  • 5-6 falafel (check het recept voor de falafel hier)
  • 4-5 cherrytomaatjes
  • ⅓ komkommer
  • 2 schijfjes geietenkaas
  • Evt. olijfolie
Wat moet je doen
  1. Verwarm de oven tot 200ºC.
  2. Snijd de pompoen in kleine blokjes en verdeel over een bakplaat bedekt met bakpapier.
  3. Plaats de pompoen in de oven voor 20-25 minuten in het bovenste rek.
Maak ondertussen de saladeschaal op:
  1. Verdeel de spinaziebladeren over de schaal.
  2. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en verdeel over de spinazie.
  3. Snijd dunne, lange plakken komkommer (in de lengte) en leg in een hoek op het bord.
  4. Verwarm de falafel (die je al eerder hebt gemaakt, zie recept in ingrediëntenlijst) en verdeel.
  5. Zodra de pompoen klaar is (licht aangebrand is het lekkerst) kan je deze ook over het bord verdelen, verkruimel je de geitenkaas erover en voeg je eventueel nog wat olijfolie toe.
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/salade-%e2%99%a1-lichte-herfstsalade/