Gezonde chocolade muffin met pindakaas frosting
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 16
 
Ook zo'n zin in een lekkere muffin zonder schuldgevoel? Probeer dan deze gezonde chocolade muffin van volkoren meel, zonder boter of toegevoegde suikers.
Wat heb je nodig
Muffin
Frosting
  • 300 gram Turkse/Bulgaarse/Griekse yoghurt (3%)
  • 36 gram (3 el) pindakaas poeder (bijvoorbeeld Naturel Pindakaas Poeder of PB2) (je kunt ook gewoon pindakaas gebruiken, toevoegen naar smaak).
Wat moet je doen
Voor de muffin
  1. Mix de droge ingrediënten samen in een grote kom.
  2. Klop de eiwitten en het ei op in een kom en voeg hieraan de appelmoes toe. Schep er voorzichtig doorheen. Giet samen met de melk over de droge ingrediënten en meng tot een dik beslag ontstaat.
  3. Schep het beslag in muffinvormpjes en bak zo'n 20-23 minuten in een voorverwarmde oven op 150ºC (hete lucht), halverwege even draaien. Laat volledig afkoelen.
Voor de frosting
  1. Mix ingrediënten samen en schep een volle lepel over elke muffin.
Extra
Muffins:
Cal: 1.041; v/k/e: 19g, 129g, 88g.

Pindakaas frosting:
Cal: 303; v/k/e: 15g, 25, 27g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 84 Vetten: 2 Koolhydraten: 10 Eiwitten: 7
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/gezonde-chocolade-muffin-met-pindakaas-frosting/