Menig blikopener in mijn keuken is al aan een tragische dood gestorven.
Ik weet niet wat het is met die dingen, maar op de een of andere manier sneuvelen ze altijd na een paar maanden gebruik. Op het moment heb ik een futuristisch aandoende blikopener in de la liggen, gekregen op mijn verjaardag van mijn broertje. Een blikopener die eruit ziet alsof het onvernietigbaar is.
Dacht ik ook bij zijn voorgangers.
Op een dag zal ook hij (laat ik hem voor het gemak Henk noemen) eraan moeten geloven. Maar tot dan gaan Henk en ik zij aan zij langs blikken randen en bevrijden boon na boon en stukken tonijn uit hun gevangenschap. Ik probeer me maar niet teveel te binden, voordat ik Henk moet gaan begraven (misschien was een naam geven toch niet zo’n slim idee).
De dag dat ik dit recept maakte gebruikte ik Henk voor het eerst (ik heb er wekenlang tegenop gezien maar het werd hoog tijd). Natuurlijk snijdt hij nu soepel door het blik heen, in tegenstelling tot voorganger nummer 3 die niet eens meer bewoog maar ik gebruikte als een soort mes dat ik steeds opnieuw in het blik moest steken om langzaamaan een opening te creëren.
Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Maal dan met de amandelmelk samen tot het helemaal glad is (ongeveer 1 minuut). Voeg vervolgens alle ingrediënten toe en meng goed samen.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: