Pannenkoek ♡ Gezonde bananensplit pannenkoeken

Gezonde bananensplit pannenkoeken | Freud and Fries

Zat ik pas taart als ontbijt te eten, nu is het ijs. Maar hey, er staat gezond voor dus dan is het veroorloofd. Bovendien eet ik eigenlijk gewoon banaan dus haal die wenkbrauw maar weer omlaag. Als ik had gezegd dat ik een banaan op heb als ontbijt had niemand raar gekeken.

Vooruit dan… een banaan overgoten met chocolade. Op een flinke stapel pannenkoeken. Details, details.

En is het niet hetzelfde als een boterham met Nutella en een extra banaan als ontbijt? Ik wil alleen maar zeggen…

Maar eigenlijk heb ik niet eens een excuus nodig. Waarom zou ontbijt niet gezond én lekker kunnen zijn? En dit is niet alleen heerlijk als ontbijt maar ook de perfecte snack na een zware training of als avondmaaltijd. Waarom? Door de toevoeging van eiwitpoeder zijn deze pannenkoeken zeer rijk aan eiwitten en alle overige ingrediënten zijn sowieso al alleen maar goed voor je.

Gezonde bananensplit pannenkoeken | Freud and Fries

 

Gezonde bananensplit pannenkoeken | Freud and FriesVoor deze bananasplit pannenkoeken zou je ook het recept van de silver dollar pancakes kunnen gebruiken, bijvoorbeeld als je geen eiwitpoeder wilt gebruiken.


Gezonde bananensplit pannenkoeken
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 10-11
Maak je eigen gezonde bananensplit als ontbijt of avondeten met dit recept voor gezonde, eiwitrijke bananensplit pannenkoeken. Inclusief zelfgemaakt ijs.
Wat heb je nodig
Pannenkoeken
  • 110 gram havermout
  • 28 gram (1 scoop) whey (bijvoorbeeld Impact Whey (My Protein) of Whey Perfection (Body en Fitshop)) (bijvoorbeeld vanille, of naturel voor minder zoete pannenkoeken)
  • 1½ tl bakpoeder
  • ¼ tl Keltisch Zeezout
  • 240 ml karnemelk of magere melk
  • 3 eiwitten
  • 100 gram (1 stuk) banaan
IJs
  • 100 gram (1 stuk) bevroren banaan
Chocolade
  • 20 gram 78% chocolade (of hoger)
Wat moet je doen
Voor de pannenkoeken
  1. Mix de droge ingrediënten (whey, havermout, bakpoeder, zout) samen. Als je minder grove pannenkoeken wilt kun je de havermout fijnmalen tot meel.
  2. Meng apart de natte ingrediënten (melk, eiwitten) en giet over de droge ingrediënten. Meng het geheel.
  3. Bak de pannenkoeken in een goed hete koekenpan zodat ze aan beide zijden goudbruin zijn. Per pannenkoek een gevulde sauslepel/opscheplepel.
  4. Snijd de verse banaan in plakjes en stapel de pannenkoeken op met daartussen steeds wat plakjes banaan.*
Voor het ijs
  1. Pulseer de bevroren banaan in een keukenmachine of krachtige blender tot een romig ijs. Plaats een bolletje ijs op de pannenkoeken.
Voor de chocolade
  1. Smelt de chocolade au bain marie (in een kom/pannetje boven een pan water) en giet over het bananenijs.
Serving size: 5* Calorieën: 563 Vetten: 16 Koolhydraten: 77 Eiwitten: 28
Extra
Pannenkoeken:
Cal: 726; v/k/e: 12g, 99g, 52g.

Bananenijs:
Cal: 86; v/k/e: 0g, 19g, 1g.

Chocolade:
Cal: 114; v/k/e: 10g, 8g, 1g.

* Als 1 portie heb ik hier berekend: 5 pannenkoeken met de hele banaan + al het ijs + al de chocolade. Het is aan jezelf hoeveel pannenkoeken je neemt en of je de rest van de banaan/het ijs/de chocolade nu of eventueel later bij de rest van de pannenkoeken opeet.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Nog meer pannenkoeken voor ontbijt…

Silver dollar pancakes

Mocha pancakes

Mocha Pancakes met Chocolade Drizzle | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: