Gezonde vanille muffins

Gezonde vanille muffins | Freud and Fries

Van alle baksels zijn muffins mijn achilleshiel. Lange tijd liet ik mijn muffinplaat in de kast verstoffen tot ik er werkelijk niet langer omheen kon. Een dessert blog, wat Freud and Fries in eerste instantie was, kan niet bestaan zonder muffins (zoals het ook niet kan bestaan zonder een basisrecept voor een gezonde taartbodem) en dus schraapte ik al mijn moed bij elkaar, maakte een beslag en schoof het de oven in.

Deze units waren het resultaat.

Gezonde vanille muffins | Freud and Fries

Als ik namelijk iets ben, is het wel ambitieus. Of koppig, zo kun je het ook noemen. Ik blijf hardnekkig doorgaan. Bloed, zweet en tranen. Havermout, yoghurt en eieren in dit geval. Bijna hetzelfde.

Het resultaat waren heerlijke, luchtige en kruimelige vanille muffins. Het geslaagde experiment. Zoals jullie inmiddels wel van me zullen kennen, gebruik vaak ingrediënten die je niet in een cake (of muffin, in dit geval) zou verwachten. Boter, suiker, ik bedenk er weer iets anders voor. Zo maakte ik deze muffins met eiwitpoeder, yoghurt en havermoutmeel. Inclusief dikke vette (oké, niet echt natuurlijk) chocolade topping.

Gezonde vanille muffins | Freud and Fries

 

Gezonde vanille muffins | Freud and Fries

Wat is er overigens leuker dan eten met je eigen kinderbestek?


Gezonde vanille muffins
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 12
Een simpel recept voor vanille muffins, met onder andere appelmoes, yoghurt, havermout en eiwitpoeder.
Wat heb je nodig
Muffins
Chocolade topping
  • 200 gram Turkse/Griekse/Bulgaarse yoghurt (3%)
  • 15 gram cacaopoeder
  • 15 gram chocolade (of vanille) caseïne eiwitpoeder
Wat moet je doen
  1. Meng de droge ingrediënten (havermoutmeel/Ultra Fine Oats tot zout) samen in een grote kom.
  2. Meng de natte ingrediënten (appelmoes tot amandelmelk) samen in middelgrote kom.
  3. Voeg de natte ingrediënten aan de droge ingrediënten toe en meng goed maar zo kort mogelijk (net lang genoeg dat alles gemengd is). Eventueel kun je wat extra amandelmelk toevoegen indien nodig. Je wilt een dik plakkerig deeg, iets wat je niet tot een bal zou kunnen vormen maar ook niet heel waterig is.
  4. Schep het beslag in muffinvormpjes (ongeveer tot de helft).
  5. Bak vervolgens in een voorverwarmde oven op 150ºC (hete lucht) voor 23-25 minuten. Halverwege even keren.
Serving size: 1 Calorieën: 101 Vetten: 2 Koolhydraten: 13 Eiwitten: 9
Extra
Muffins:
Cal: 989; v/k/e: 14g, 145g, 81g.

Topping:
Cal: 225; v/k/e: 9g, 9g, 23g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

2 reacties op “Gezonde vanille muffins”

  1. helmy schreef:

    Ziet er goed uit en lijkt me heerlijk als ik zo naar de inhoud kijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: