Van alle baksels zijn muffins mijn achilleshiel. Lange tijd liet ik mijn muffinplaat in de kast verstoffen tot ik er werkelijk niet langer omheen kon. Een dessert blog, wat Freud and Fries in eerste instantie was, kan niet bestaan zonder muffins (zoals het ook niet kan bestaan zonder een basisrecept voor een gezonde taartbodem) en dus schraapte ik al mijn moed bij elkaar, maakte een beslag en schoof het de oven in.
Deze units waren het resultaat.
Als ik namelijk iets ben, is het wel ambitieus. Of koppig, zo kun je het ook noemen. Ik blijf hardnekkig doorgaan. Bloed, zweet en tranen. Havermout, yoghurt en eieren in dit geval. Bijna hetzelfde.
Het resultaat waren heerlijke, luchtige en kruimelige vanille muffins. Het geslaagde experiment. Zoals jullie inmiddels wel van me zullen kennen, gebruik vaak ingrediënten die je niet in een cake (of muffin, in dit geval) zou verwachten. Boter, suiker, ik bedenk er weer iets anders voor. Zo maakte ik deze muffins met eiwitpoeder, yoghurt en havermoutmeel. Inclusief dikke vette (oké, niet echt natuurlijk) chocolade topping.
Wat is er overigens leuker dan eten met je eigen kinderbestek?
Meng de droge ingrediënten (havermoutmeel/Ultra Fine Oats tot zout) samen in een grote kom.
Meng de natte ingrediënten (appelmoes tot amandelmelk) samen in middelgrote kom.
Voeg de natte ingrediënten aan de droge ingrediënten toe en meng goed maar zo kort mogelijk (net lang genoeg dat alles gemengd is). Eventueel kun je wat extra amandelmelk toevoegen indien nodig. Je wilt een dik plakkerig deeg, iets wat je niet tot een bal zou kunnen vormen maar ook niet heel waterig is.
Schep het beslag in muffinvormpjes (ongeveer tot de helft).
Bak vervolgens in een voorverwarmde oven op 150ºC (hete lucht) voor 23-25 minuten. Halverwege even keren.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Ziet er goed uit en lijkt me heerlijk als ik zo naar de inhoud kijk.
Dank je Helmy! Ze waren ook zeker lekker, een volgende keer dat ik ze maak laat ik het je weten!