Hartig ♡ Homemade hummus

Homemade hummus | Freud and Fries

Ik ben gek op dips. Meestal gewoon direct uit de winkel – lekker makkelijk – maar soms maak ik ze ook zelf. Wortels met hummus is een heerlijke combinatie (ik zag de tip vandaag ook gewoon bij de snoepworteltjes staan), maar eigenlijk vind ik vrijwel elke groente gedipt in hummus een yes.

Hummus maken is eigenlijk heel simpel. In feite gooi je gewoon alles bij elkaar et voilà, daar is je hummus. Je kan ook allerlei variaties maken, zoals de bietenhummus die ik al eens eerder online gooide. Pompoen is de volgende die op mijn lijstje staat (want alles met pompoen is perfect), maar ik dacht: “laat ik eerst eens een basisrecept online gooien.”

Aan deze hummus heb ik kwark toegevoegd om het wat extra volume te geven, maar je kan het ook zonder doen of de kwark vervangen door iets als pompoenpuree.

Welke smaak is jouw favoriet of zou jij eens willen maken?


Hartig ♡ Homemade hummus
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine of mixer (op een paar losse kikkererwten na, ter decoratie).
  2. Mix tot een glad geheel. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe als je de hummus te droog vindt.
  3. Schep in een bakje, doe losse kikkererwten erbij en strooi nog wat cayenne poeder over de hummus.
Serving size: 1 Calorieën: 16 Vetten: 1 Koolhydraten: 1 Vezels: 1 Eiwitten: 1
Extra
Totale recept (475 gram hummus):
Kcal: 509; v/k/e/vez: 25g, 35g, 26g, 16g.

Per portie = +/- 15 gram

VOLG FREUD AND FRIES OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!


Andere dips…

Yoghurt pindakaas-dip

Pindasaus

Gado gado | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: