Hartig ♡ Pindakaas popcorn

Pindakaas popcorn | Freud and Fries

Popcorn en zomeravonden doen me denken aan mijn twee beste vakantieweken, toen ik een bezoekje bracht aan een oud studiegenootje uit de Verenigde Staten. Ik pakte – vrij impulsief – ergens in mei (dus eigenlijk niet echt zomer) het vliegtuig naar Florida en verbleef twee weken in zijn appartement. Terwijl hij in de ochtenden werkte, verkende ik Tampa per mountainbike en in de middagen nam hij me mee op tripjes of zaten we bij vrienden.

Een van de avonden had hij wel iets heel Amerikaans in petto. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het nog zou bestaan: een drive-in bioscoop. Maar jawel.

Ik kan me eigenlijk niet herinneren welke film we hebben gezien, maar wat ik me vooral herinner zijn de grote schermen en vanaf de motorkap op zijn oude autootje genieten van deze veel te typische scène.

Als sinds het eerste moment dat ik de post schreef over hoe je het popcorn maakt in de magnetron, wilde ik meer popcorn-versies creëren. Pindakaas popcorn leek me nou echt de meest ideale vorm. Nu het ook gewoon in de schappen ligt, kon ik echt niet langer op me laten wachten, dus hier is ‘ie dan. Eindelijk!

Pindakaas popcorn
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Doe de popcorn maïs in een papieren zak (deze vind je bijvoorbeeld in groente- en fruitwinkels) en plaats zo'n 3-4 minuten in de magnetron (tot je maïs gepoft is). Zorg ervoor dat de zak lichtjes gesloten/dichtgevouwen is.
  2. Schud de popcorn in een grote schaal en druppel de kokosolie erover. Schud door elkaar.
  3. Voeg vervolgens de pindakaas poeder toe en schud nogmaals zodat de popcorn goed bedekt is.
  4. Smakelijk!
Serving size: 1 Calorieën: 248 Vetten: 10 Koolhydraten: 28 Vezels: 5 Eiwitten: 9
Extra
Totale recept:
Kcal: 248; v/k/e/vez: 10g, 28g, 9g, 5g.

VOLG FREUD AND FRIES OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!


Andere lekkere hartige snacks…

Kaas-kwarkbollen

Hartige kaas-kwarkbollen | Freud and Fries

Kip worstenbroodjes

Kipworstenbroodjes voor Vaderdag | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: