Ik houd best wel van variatie. Ik vind het ook best wel leuk dat er zoveel verschillende producten en smaken zijn. Alleen…
… níet als het gaat om ijs. Níet als ik voor de vitrine sta in de ijssalon. Niet als ik slechts drie bolletjes mag kiezen.
Ik ben behoorlijk gek op ijs. Het is niet voor niets dat ik zo graag protein fluff eet (bijvoorbeeld deze, deze of deze). Het is niet direct ijs maar het heeft er toch best veel van weg. Mijn lievelingsijs is, heel saai, gewoon softijs, het liefst (of eigenlijk alleen maar) in een oubliehoorn. Maar ook schepijs. Wie houdt er nou niet van Italiaans schepijs?
Echter, het moment dat ik een ijssalon binnenloop en die 50 verschillende bakken zie raak ik in lichte (zeg maar gerust full blown) paniek: 50 smaken, 3 keuzes. Max. Hoe ga ik OOIT kiezen?
“Wat gaat het worden?” vraagt de vriendelijk lachende vrouw achter de toonbank.
“Ehh, ehh, wacht even,” stamel ik, mijn ogen heen en weer flitsend. Yoghurt? Appeltaart? Chocolade? Toch gewoon vanille? Banaan? Ik heb nog nooit pistache gehad. Een van die fancy smaken in meerdere kleuren?
IJs maken was nooit zo eenvoudig als met dit recept voor suikervrij ijs. Het enige wat je nodig hebt zijn bananen en enkele toevoegingen om de smaak te bepalen!
5 druppels Flav Drops (eventueel kan vanille extract ook)
Wat moet je doen
Maal de bananen fijn in een keukenmachine of sterke blender. Je kunt ze iets laten ontdooien om ze minder hard te maken. Maal de bananen tot ze helemaal kapot zijn en glad zijn als ijs. Dit zou maximaal 5 minuten moeten duren.
Voeg de overige ingrediënten (afhankelijk van welk ijs je wilt maken) toe en mix net lang genoeg tot het goed gemengd is (absoluut niet te lang want het ijs wordt natuurlijk steeds warmer).
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: