Mijn #foodfavorites

Snijd het onderwerp eten aan en ik praat zo een halfuur vol. Mijn perfecte date is een vragenvuur van keuzes: pannenkoek of pizza? Favoriete groente? Favoriete fruit? Lekkerste ijs? Zoet of hartig?

Wie voldoende vragen heeft en zelf ook antwoorden kan geven mag me mee uit vragen.

In ieder geval zal ik alvast één ding verklappen: mijn #foodfavorites. Hoewel dat tegen die tijd mogelijk alweer veranderd is. Milou van Healthinut vroeg mij laatst op mijn favoriete voedsel. Komt ‘ie dan (komt ‘ie, komt ‘ie dan hè).

Date met cottage cheese | Freud and Fries

1. Cottage cheese

Vooral in deze combinatie, maar ook in elke andere combinatie. Ik hoor wel eens dat mensen niets hebben met die brokjes (blenden, anyone?) maar dat vind ik dus héérlijk. Ik weet ook dat ik het eens zelf zal moeten maken maar tot nu toe koop ik gewoon braaf mijn bakjes en pakjes in de winkel. Er staat altijd, jawel, ALTIJD cottage cheese in mijn koelkast. Maar ook nooit voor lang.

IY- Koolhydraatarme pizza (bloemkool pizza) | Freud and Fries

2. Pizza

En dan het liefst die echte uit een of ander klein restaurantje in Italië. Gewoon een basic pizza, niet veel poespas, gewoon kaas, tomaat, basilicum. En een lekkere crispy bodem, ik houd zoooooo van crispy. Hierboven zie je echter een “gezondere” (lees: koolhydraatarme) pizza, gemaakt van bloemkool.

Pindakaaas pepernoten | Freud and Fries

3. Pindakaas ehhh pepernoten

Jaaaa jongens, als ik maar tien favorieten mag kiezen pak ik het wel slim aan. Dus pindakaas, VIND IK LEKKER, en pepernoten, VIND IK OOK LEKKER. Dat gooi je dan bij elkaar en dan krijg je units als hierboven. VIND IK HEEL LEKKER. Nee, maar er serieus, ik vind pindakaas en pepernoten (het liefst zelfgemaakte) dus echt helemaal de bomb. Er staan dan ook maar liefst drie (dus ook hier en hier) recepten voor pepernoten, plus nog een cheesecake, op mijn blog. En dan is het nog niet eens Sinterklaas…

Review- Clean protein bars | Freud and Fries

4. Protein bars

I kid you not. Waar een ander aan de Mars en Snickers gaat, ga ik aan mijn eiwitrepen. Ik heb er dozen vol van staan en koop altijd weer dozen vol (want serieus, lege dozen kopen… NO), voordat mijn voorraadkast de kans heeft leeg te staan. Minstens één reep per dag, ik weet niet zeker of dat normaal is (waarschijnlijk niet, maar hey – who cares?), dat gaat er zeker wel in. Fav van het moment: Clean protein bars.

5. Salades

Nog niet zo heel lang overigens. Maar vooral sinds ik bezig ben met gezonder en bewust en met meer volume eten gooi ik regelmatig een salade in mijn bord. Je zou me eens moeten zien met mijn boodschappenkar. Ik heb werkelijk nog nooit iemand met zoveel groenten zien sjouwen. Zo’n 80% van de inhoud van mijn kar bestaat uit alle mogelijke groenten + kip + kwark + karnemelk. En nog wat dingetjes maar die zijn nauwelijks zichtbaar natuurlijk, hehe. En vervolgens zie je al dat voer voorbijkomen op mijn Insta.

Variaties op kwark | Freud and Fries

6. Kwark

Maar niet zomaar kwark. Kwark verstopt onder een lading lekker, of het nu fruit, chocolade of een scoop eiwitpoeder is… Volgens mij is het ook wel weer bijna tijd voor een update van de kwarktaartjes.

Protein pumpkin spice latte | Freud and Fries

7. Pompoen

Dit is een seizoensgebonden keuze. Over een halfjaar wil ik dat iemand me nog eens vraagt wat mijn #foodfavorites zijn, dan komt hiervoor iets in de plaats. Maar met dit (heerlijke?) herfstweer staat pompoen op… nah, niet per se op zeven. Dit is allemaal in willekeurige volgorde geschreven uiteraard.

8. Druiven

Witte druiven, blauwe druiven (of groen en rood, als je het mij vraagt), ik vind ze zoooooo lekker. Gepeld zijn ze goed (ja, dat heb ik serieus gedaan, wat een WERK), ongepeld (oftewel: gewoon) zijn ze heerlijk, en bevroren… Ik heb altijd wel een bakje druiven ingevroren in mijn diepvries staan, even een snelle snack tussendoor. Wat.een.genot.

Mango protein fluff met chocolade-dadel swirl | Freud and Fries

9. Protein fluff

Oké Monique, met welke foto ga je nu komen? Protein fluff… Dat is echt de hemel op aarde. De #proteinheaven op aarde, welteverstaan. Protein fluff is mijn verslaving, kan ik je wel vertellen. Ik kan dus echt uren praten over protein fluff, hoe je het maakt, hoe je kunt variëren, waarom het zo intens lekker is. Doe ik niet nu (niet nu), ik wil ook nummer tien nog geven.

Mocha protein ijs | Freud and Fries

10. IJs

En dan wel nicecream. Je weet wel ijs gemaakt van bevroren bananen. Het “verantwoorde” ijs. Hierboven zie je bijvoorbeeld de mocha-versie. Omdat ik zo gek ben op koffie (nah). Maar dit ijs, YES, hartjesogenenzo. Kijk er eens naar, maak het eens.

11. oh nee…

Ja, damnnn. Het einde. Ik ging er maar tien noemen. Maar ik ben nog lang niet klaar. Wil je meer weten? Ga maar alvast nadenken over vragen dan! Of check even mijn Instagram en houd m’n Facebookpagina in de gaten! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *