Gisteren was ik jarig en hoewel ik me er eerst gemakkelijk vanaf wilde maken met gewoon wat hapjes uit de supermarkt bedacht ik me een seconde later dat ik dat natuurlijk niet kan maken als self proclaimed foodblogger. Dus ik legde de vraag voor aan mijn Personal Body Coach en zij noemde natuurlijk meteen de vezelrijke kwarktaart.
Ontpit de dadels en doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine of maak tot een plakkerig geheel met een staafmixer.
Bedek een taartbodem (24 cm) met bakpapier en verdeel de taartbodem. Druk aan met een vork (of je handen).
Laat de taartbodem opstijven in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Leg de gelatineblaadjes in een bakje water.
Meng ondertussen de kwark, whey en cream cheese in een blender of keukenmachine.
Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm ze met de vijf eetlepels water in een pannetje op het fornuis zonder te laten koken.
Zodra de blaadjes opgelost zijn kun je de gelatine toevoegen aan de kwark. Meng goed door elkaar.
Voeg ongeveer de helft van de Oreos (meer mag ook als je een grotere verpakking Oreo hebt maar houd in ieder geval drie koekjes over voor de topping) toe aan de vulling. Breek in stukjes en roer er doorheen.
Vul de taartvorm met de vulling.
Pulseer de laatste drie Oreos tot fijne kruimels en verdeel over de taart.
Laat de kwarktaart minimaal drie uur opstijven in de koelkast.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: