Oud en Nieuw ♡ Oudejaarskwarkbollen

Oudjaarskwarkbollen | Freud and Fries

Het is bijna weer zover. Het einde van het jaar. We kijken terug over de afgelopen 365 en maken de balans op. Was het een goed jaar, was het een slecht jaar? We kruipen met vrienden en familie achter de televisie, kijken de Oudejaarsconference of luisteren naar de Top 2000. We steken sterretjes op en het vuurwerk af, openen de flessen champagne en proppen zo een oliebol (of drie naar binnen). Elk jaar zo tussen kerst en oud en nieuw piepen de oliebollenkramen overal op. Het lijkt wel kermis, maar dan zonder alle joelende en flitsende attracties.

Ik houd eigenlijk helemaal niet van oliebollen. Ik houd van de geur, maar wel op een afstandje, maar ik houd niet van de smaak of de structuur. Elke keer als ik me dan toch laat “overhalen” (of noem het wat je wilt), kom ik van een koude kermis thuis (perhapspunintended). “Oh nee, toch niet zo lekker.”

Kwarkbollen, daarentegen, vind ik obviously wel goed te doen (want anders zou dit ook maar een kansloze post zijn geweest). Kwarkbollen zijn namelijk super makkelijk te maken, ik maakte ze al eens eerder en goed te variëren (zo maakte ik ook deze hartige variant). Ideaal voor op de oud en nieuw-tafel (is that a thing?), zeker als je niet van die frituurlucht in huis houdt. Deze bollen zijn namelijk in no time oud uit de oven gehaald.

HOUD JIJ VAN OLIEBOLLEN?

Oudjaarskwarkbollen | Freud and Fries

Oud en Nieuw ♡ Oudejaarskwarkbollen
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 12
Wat heb je nodig
  • 250 gram kwark (eventueel met een smaakj)
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el olijfolie (of kokosolie (bijvoorbeeld Coconpure kokosolie (My Protein) of Kokosolie Extra Virgin (Body en Fitshop)))
  • Evt. 1 el vanille aroma
  • Evt. enkele druppels vanille Flav Drops (zeker wanneer je gewone kwark gebruikt en niet met een smaakje)
  • 200 gram Pure Speltmeel
  • 50 gram whey (bijvoorbeeld Impact Whey (My Protein) of Whey Perfection (Body en Fitshop)) - bijvoorbeeld vanille (of soja eiwitpoeder)
  • 100-150 gram appel
Wat moet je doen
  1. Verwarm je oven tot 180ºC en zet alvast een bakplaat met bakpapier klaar.
  2. Doe kwark, eieren, bakpoeder, olie, vanille aroma en Flavdrops in een kom en roer goed door tot het een geheel is.
  3. Snijd je appel in kleine blokjes. Eventueel schillen, dit is niet per se nodig.
  4. Voeg aan de kom het speltmeel en eiwitpoeder toe (het liefst gezeefd) en voeg ook de appelstukjes toe.
  5. Roer tot het een dik beslag is en de appelstukjes goed verdeeld zijn.
  6. Maak met een koekjesknijper (of ijsknijper, of gewoon met lepel en vork en wat geduld) ronde bolletjes, ongeveer 12 stuks en schep deze op je bakplaat.
  7. Zet 20 minuten in de oven en laat afkoelen (of niet!). Lekker met wat poedersuiker of een beetje jam!
Serving size: 1 Calorieën: 112 Vetten: 3 Koolhydraten: 20 Vezels: 1 Eiwitten: 9
Extra
Totale recept:
Kcal: 1.349; v/k/e/vez: 33g, 245, 103g, 7g.

MEER RECEPTEN? VOLG FREUD AND FRIES OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: